Isolatiebedrijf in Lelystad - Isocoat-Isolatie
Isolatiebedrijf Lelystad

Isolatiebedrijf Lelystad

Warmte in onze woning kan ontsnappen via de vloer, via het dak en ook via de muren. Een degelijke woningisolatie kan dit warmteverlies enorm beperken en houdt bovendien ook je energierekening onder controle! Ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in Lelystad? Isocoat-Isolatie isoleert woningen professioneel en snel, in heel Nederland.

Wat zijn de nadelen van een woning zonder isolatie

  • Warmte ontsnapt: Isolatie zorgt voor het behoud van warmte en beperkt hierdoor je energiekosten. Geen isolatie daarentegen, staat voor warmteverlies.
  • Hete zomermaanden: Een goede isolatie voorkomt ook dat het binnen te warm wordt in de zomer.
  • Klimaat: Een gebrek aan woningisolatie leidt automatisch tot meer stookkosten en dit leidt dan op zijn beurt tot meer CO2-uitstoot.
  • Gezondheidsproblemen: en huis zonder (of met een slechte) isolatie, trekt meer vocht aan. Zoals je waarschijnlijk al weet, veroorzaakt vocht, schimmels en andere onaangename bacteriën. Wanneer we deze bacteriën inademen, kan dit ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Soms kom je er met een licht griepje vanaf, maar steeds vaker is een ongezond leefklimaat in huis, de oorzaak van deze problemen.

isolatiebedrijf-lelystad-warmtbeeld

Welke vormen van isolatie bestaan er?

Dakisolatie

Dakisolatie is waarschijnlijk dé meest toegepaste vorm van isolatie. We weten ondertussen dat warmte stijgt, en dus steeds naar het dak zal toetrekken. Zonder dakisolatie zou deze warmte simpelweg verdwijnen. Enkel voor containerwoningen (aangezien deze meestal niet erg hoog zijn) is deze vorm van isoleren minder belangrijk.

Vloerisolatie

Hier in Flevoland, hechten wij ook veel belang aan vloerisolatie. Naast het al bekende warmtevoordeel, draagt vloerisolatie ook bij aan extra comfort in je woning. Heerlijk toch om nooit meer koude voeten te hebben?

Muurisolatie

Vanuit ons isolatiebedrijf in Lelystad, werken wij met verschillende vormen van muurisolatie. Zo kun je bijvoorbeeld je binnen- en/of buitenmuren isoleren maar ook je spouwmuren kunnen geïsoleerd worden. Isolatie van de muren wordt in de eerste plaats gedaan om vochtophoping te voorkomen. In magazijnen en containers bijvoorbeeld, wordt de isolatie meestal in de buitenmuren geplaatst, om zo ruimte te besparen vanbinnen.

Voor vrijstaande woningen is het gebruikelijk zowel binnen- als buitenmuren van isolatie te voorzien. Woon je in een rijtjeshuis? Dan kun je de kosten van je muurisolatie behoorlijk drukken aangezien de gemeenschappelijke zijmuren het warmteverlies sowieso al aanzienlijk beperken. Niettemin is het wel aan te raden om de muren aan de voor- en achterkant van je woning goed te isoleren.

Bodemisolatie

Bodemisolatie wordt vooral gebruikt voor kruipruimtes, denk maar aan een wijnkelder bijvoorbeeld. Bodemisolatie heeft naast de warmte- en vocht gerelateerde voordelen ook nog andere, zeer interessante pluspunten. Bodemisolatie verhelpt vieze geuren en voorkomt overlast van ongedierte zoals slakken en muggen en rottende vloerbalken.

na-isolatie dak Lelystad

Na-isolatie

Wanneer je woning al wat ouder is, is het veelvoorkomend dat ze niet of onvoldoende geïsoleerd is. Naast het isoleren van nieuwbouwwoningen, voeren wij ook na-isolatiewerken uit. Ons isolatiebedrijf maakt gebruik van moderne technieken voor het na-isoleren van daken, muren, vloeren, ... enzovoort. Ook wanneer je een iets ouder bedrijfspand hebt gekocht, kan dit zonder problemen van na-isolatie voorzien worden.

Welke isolatiematerialen bestaan er zoal?

  • Icynene: Icynene is een vrij nieuw, thermisch isolatieschuim, waarvan wij in Nederland de exclusieve verdeler zijn. Icynene wordt gekenmerkt door enorme uitzetting en daarom verkiezen wij dit materiaal voor zowel dak-, muur- als vloerisolatie.
  • Purschuim: Purschuim is gekend om zijn topkwaliteit en wordt voornamelijk ingeschakeld voor muurisolatie.
  • HR++ Isolatiekorrels: HR++ Isolatiekorrels staan dan weer bekend om hun vochtwerend effect. Ook dit materiaal wordt voornamelijk tussen de muren ingespoten.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Lelystad. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Lelystad? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen