Spouwmuurisolatie Hardenberg: Isocoat Isolatie
Spouwmuurisolatie Hardenberg

Spouwmuurisolatie Hardenberg

Spouwmuurisolatie in Hardenberg (Overijssel) nodig? Ons vakkundige bedrijf helpt je graag verder! Spouwmuurisolatie is een van de populairste methoden om huizen te isoleren in Nederland. Je bespaart niet alleen op het milieu, maar ook in je portemonnee!

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren die aan elkaar vast gemaakt zijn. Tussen deze twee muren is vaak een ruimte van zo'n 7 tot 9 centimeter breed. Deze ruimte wordt een spouw genoemd. Spouwmuren worden heel veel in Nederland gebruikt, omdat ze vochtwerend zijn.

Er is echter een groot nadeel aan een spouwmuur, ze isoleren slecht. Een woning met niet-geïsoleerde spouwmuren verliest dus veel warmte. Het isoleren gebeurt door middel van kleine gaten die in de spouwmuren worden gemaakt. Daar wordt dan het isolatiemateriaal via de gaatjes in de spouw gespoten. Dit wordt vervolgens hard, en zo is je huis goed geïsoleerd.

Spouwmuurisolatie Hardenberg

Wat zijn de kosten van deze vorm van isolatie?

Het werken met deze vorm van isolatie in de spouwmuur is een relatief goedkope oplossing die je veel geld kan besparen. Er hoeven immers slechts kleine gaatjes in de buitenmuur te worden geboord voor het spuiten van het isolatiemateriaal. Vaak wordt als vuistregel aangehouden dat deze vorm van isolatie € 15,- per vierkante meter kost. Dit kan echter variëren per woning en welke vorm van isolatiemateriaal je gebruikt.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit glaswol, PUR schuim en EPS parels. Zodra de woning geïsoleerd is, zul je een forse besparing op je energierekening zien. Bij een tussenwoning kunnen de besparingen oplopen tot € 200,- per jaar, bij een vrijstaande woning zelfs tot € 600,- per jaar!

Hoe werkt de isolatie?

Het isoleren van de spouwmuur wordt gedaan door de professionals van Isocoat en bestaat uit het boren van een paar gaten in de buitenmuur. Hier wordt isolatiemateriaal in aangebracht. Binnen één dag is jouw spouwmuur geïsoleerd! De meest gebruikte materialen hiervoor zijn:

Isocoat Isolatie, de specialist die je zoekt

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Binnen 1 dag is de spouwmuur van jouw woning volledig geïsoleerd. Kies je voor een samenwerking dan zijn dit de stappen die we gaan zetten:
 • Voordat we beginnen met isoleren hebben we eerst een vooropname. Tijdens dit bezoek bespreken we de wensen en bekijken we de mogelijkheden en meten we alles op.
 • Indien er gebreken of tekortkomingen zijn dan zal dit besproken worden met de klant en indien nodig zal hier een actie op volgen. Bij ernstige of niet te herstellen gebreken zal de woning niet door ons geïsoleerd worden. Als dit allemaal in orde is dan kunnen we beginnen met de werkzaamheden.
 • Bij aanvang zullen onze werknemers zich melden en de werkzaamheden even kort met je doorspreken. Hierna zullen ze beginnen met het testen van de afstellingen van de betreffende machine. Als de instellingen (nog) correct zijn kan het isoleren beginnen.
Isolatiebedrijf Hoogeveen: spouwmuurisolatie
 • De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd met ladders. Maar indien nodig en door ons vermeld met een steiger of hoogwerker. Al onze boormachines zijn voorzien van een uniek afzuigsysteem waarbij er geen overlast is van de normaal grote hoeveelheden stof. Dit zorgt voor een schone en gezonde werkomgeving voor u, onze werknemers en eventuele buren.
 • Het vullen van het isolatie materiaal hangt enigszins af van het gekozen isolatie materiaal. Het isolatie materiaal word de muur in geblazen en als het te vullen gat vol zit dan zal de machine dit aangeven en uitgeschakeld worden.
 • Als alle boorgaten gevuld met isolatie materiaal zijn dan maken we de geboorde gaten weer netjes dicht met een speciesoort die bijkleurt bij de bestaande voegen van de woning.
 • Als alle werkzaamheden klaar zijn zullen de werknemers zich melden en even alles met jou nalopen ter controle. Als dan alles goed bevonden is dan keren ze weer huiswaarts en heb jij een goed geïsoleerde spouwmuur.

Recht op subsidie?

Daarnaast is het zeker aan te raden bij de gemeente na te vragen of je recht hebt op subsidie. Veel gemeentes willen meewerken aan maatregelen om de gemeente meer duurzaam te maken. Er zijn daarom vaak subsidies waarmee je een klein of groot deel van de kosten kunt compenseren.

Spouwmuurisolatie Hardenberg

Waarom een professional inschakelen?

Het is belangrijk dat het isoleren van de spouwmuur goed wordt uitgevoerd. Een professional is binnen één dag klaar met de klus. Wij werken snel en vakkundig.

Waarom je woning isoleren?

Als je je woning laat isoleren, levert je dat diverse voordelen op:
 • Je verhoogt je wooncomfort. Je huis wordt een stuk behaaglijker: warmer in de winter en koeler in de zomer
 • Je gaat flink besparen op je energiekosten, je woning laten isoleren is dus een investering voor de lange termijn
 • Je gaat vochtproblemen tegen
 • Je draagt een steentje bij aan een beter milieu
 • Je huis krijgt een beter energielabel en wordt meer waard, wat zeker bij verkoop van pas komt...

Coatings

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor coatings:

Ervaren vakmensen

Wil je graag meer informatie over het isoleren van spouwmuren? Of wil je graag vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan nu contact op met ons bedrijf in Hardenberg. Wij verzorgen al vele jaren een betrouwbare service voor het isoleren van spouwmuren. Neem vandaag nog contact met ons op, en je woning is binnen een korte tijd goed geïsoleerd!

Bel dan vandaag nog naar 085-4011783. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@isocoat-isolatie.nl of het contactformulier op onze website invullen.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen