Woningisolatie in Oldenzaal | Isocoat Isolatie
woningisolatie Oldenzaal

Woningisolatie in Oldenzaal

Ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in Oldenzaal? Isocoat-Isolatie verzorgt is dan wel niet (na-) isolaties van woningen, winkelpanden en andere objecten in heel Nederland, dus ook in Oldenzaal (Overijssel). Voor ons is afstand geen probleem.

Woningisolatie voorkomt problemen

Eén van de problemen die je kunt voorkomen of verhelpen is een slecht leefklimaat in huis. Door slechte isolatie van de woning kan vochtige muren doen ontstaan; er ontstaan vochtige plekken waar schimmels verzot op zijn. Deze schimmels vormen een zeer ongezonde omgeving voor jou en jouw gezinsleden. Ze zijn dan ook vaak de oorzaak van chronische luchtwegaandoeningen als astma.

Woningisolatie OldenzaalGoede woningisolatie en de bijbehorende ventilatie voorkomt gezondheidsklachten en zorgt voor een beter leefklimaat in huis. Verder zijn er de volgende problemen die je kunt voorkomen of verhelpen:

Wat zijn de isolatievormen?

Er zijn meerdere isolatievormen voor een woning:

Dakisolatie

Het dak is een van de grootste oppervlakten, waarlangs veel warmte in een woning verloren gaat. Je kunt een dak op eenvoudige wijze isoleren door een isolerende laag aan te brengen tegen het dakbeschot aan de binnenkant.

Meer over dakisolatie >>

Vloerisolatie

Een net zo groot probleem vormt vaak een koude vloer, waardoor je altijd koude voeten hebt en er een koude trek over de vloer aanwezig is. Door tegen de onderkant van de vloer een isolerende laag aan te brengen kun je het probleem verhelpen. Je verhoogt hiermee het woongenot en brengt tegelijkertijd de energiekosten omlaag.

Meer over vloerisolatie >>

Bodemisolatie

Bodemisolatie van de kruipruimte gebruikt men om opstijgend vocht uit de bodem tegen te gaan. Wanneer een isolatielaag tegen de vloer niet mogelijk of onvoldoende blijkt, dan is een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte mogelijk.

Meer over bodemisolatie >>

Spouwmuurisolatie

Het werd pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw verplicht, isolatie aan te brengen in een spouwmuur. Koude muren behoren tot het verleden wanneer je deze achteraf laat vullen met een kwalitatief hoogwaardig en goedgekeurd isolatiemiddel.

Meer over spouwmuurisolatie >>

Isolatiematerialen woningisolatie OldenzaalWelke isolatiematerialen kennen we?

Er zijn meerdere soorten isolatiematerialen die elk weer geschikt zijn voor een bepaald type isolatie;

Purschuim

Het algemeen bekende purschuim gebruikt men veel om kieren en gaten te dichten, of als isolatielaag tegen muur of wand.

Icynene

Icynene heeft in tegenstelling tot pur juist een goede naam wat duurzaamheid betreft en de isolatiewaarde is vergelijkbaar met die van normale purschuim. Icynene bestaat dan ook uit dezelfde grondstoffen maar wordt met behulp van een blaasmiddel op waterbasis op het te isoleren oppervlakte gespoten.

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels van polystyreen worden samen met een bindmiddel in de te isoleren ruimte gespoten waar het een aaneengesloten geheel vormt die waterafstotend is en blijft én niet kan verzakken. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie.

Inblaaswol

Supafil inblaaswol van Knauf® is zijn speciale glaswolvlokken die in een spouw kunnen worden gespoten. De inblaaswol is net als Icynene en pur waterafstotend en is duurzaam.

Wat doet Isocoat Isocoat

Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Oldenzaal. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning in Oldenzaal? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen