Woningisolatie in Kampen| Isocoat Isolatie
woningisolatie kampen

Woningisolatie in Kampen

Wil je jouw woning in Kampen ook gaan verduurzamen en, als het even kan, energieneutraal maken? Dan is kiezen voor een of meer vormen van woningisolatie een perfecte manier om dit te realiseren. Maar isoleren van jouw woning is ook belangrijk wanneer je deze niet geheel energieneutraal wilt of kunt maken. Een niet of onvoldoende geïsoleerde woning in Kampen leidt namelijk tot de nodige problemen. Welke problemen zijn dit? Het antwoord op deze vraag en andere vragen, lees je in dit artikel.

Problemen slecht geïsoleerde woning in Kampen

Een van de grootste problemen is wellicht het enorme energieverlies dat optreedt als een woning niet of onvoldoende geïsoleerd is. Kies je voor goede woning isolatie, dan bespaar je namelijk al snel tot 20 procent op de energienota. De warmte wordt een stuk beter vastgehouden, waardoor je jaarlijks honderden euro's kunt besparen. Een ander probleem dat ontstaat bij het slecht of niet isoleren van je woning in Kampen, is dat het in huis een stuk minder comfortabel en warm is.

Huizen zonder afdoende spouwmuurisolatie kampen vaak, zeker als het een oudere woning betreft, met tochtstromen en onnodige kou. Verder heeft een slecht geïsoleerde woning vaak last van vochtproblemen, wat schimmelvorming en een slechte luchtkwaliteit veroorzaakt en zelfs de gezondheid van jou en jouw gezin dan bedreigen.

En ten slotte is er nog de milieukwestie. Door het extra energieverbruik van woning zonder professionele woningisolatie, wordt het milieu onnodig belast. Nog los van het feit dat je bij verkoop van jouw woning een lager energielabel krijgt, waardoor de woningwaarde daalt. Daarom is kiezen voor het uitvoeren van woning isolatie door een expert een van de verstandigste aanpassingen die je kunt uitvoeren als je een eigen woning hebt. Maar welke soorten isolatie zijn er eigenlijk?

spouwmuurisolatie Kampen

Welke soorten isolatie zijn er?

Wie zijn huis in Kampen wil isoleren, heeft veel keuze aan soorten isolatiemethoden. De belangrijkste vormen van isoleren van huizen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

  • Spouwmuurisolatie: Kiezen voor spouwmuurisolatie is een goede investering. Hierbij brengen wij isolatiekorrels of een isolerend schuim in de spouwmuren. Fijn is dat je honderden euro's per jaar gaat besparen, omdat de kachel één of twee graden lager gezet kan worden. Verder kun je vaak ook een gemeentelijke subsidie krijgen voor deze en onderstaande energievriendelijke maatregelen.
  • Dakisolatie: Dakisolatie is na spouwmuurisolatie de meest rendabele vorm van huisisolatie. Binnen zo'n 6 tot 7 jaar heb je het investeringsbedrag van deze maatregel weer terugverdiend. Dakisolatie is met name efficiënt, omdat ongeveer een derde van alle energie het huis via het dak verlaat. Het isoleren van het dak kan vanaf de binnenzijde worden gedaan, door een isolerende laag aan te brengen, maar ook van buitenaf.
  • Vloerisolatie: Comfortabel en rendabel is verder vloerisolatie. Vloerisolatie maakt het binnenklimaat een stuk prettiger. De vloer voelt warmer aan en de warmte in huis wordt beter verspreid. Via vloerisolatie kunnen honderden euro's per jaar bespaard worden.

De belangrijkste isolatiematerialen

Er worden voor isolatie tal van materialen en grondstoffen gebruikt, die elk hun eigen prijs, voordelen en nadelen hebben. De bekendste materialen die ingezet worden zijn:

Laat je over de keuze voor het materiaal goed voorlichten door een isolatie-expert, zodat je de voor jou beste isolatie-oplossing kunt realiseren qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het efficiënt isoleren van jouw woning in Overijssel? Neem dan nu contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring in de isolatiebranche en kunnen je een voordelige oplossing op maat bieden. Graag tot ziens!

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen