Woningisolatie in Almelo | Isocoat Isolatie
woningisolatie almelo

Woningisolatie Almelo

Woon je in Almelo (Overijssel) en ben je op zoek naar een professioneel bedrijf om je huis te isoleren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Isoleren van onder meer de muren, vloeren of dak van jouw woning is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor jouw portemonnee. Kijk direct of je in aanmerking komt voor subsidie. Tegenwoordig worden vrijwel alle nieuwbouwhuizen standaard geïsoleerd, maar bij veel oudere huizen is dit niet het geval. Je vindt bij dit soort huizen vaak holle ruimtes tussen de muren, of tussen de verschillende vloeren. Behalve energiebesparing is woningisolatie ook een goede manier om vocht en schimmel in je huis tegen te gaan.

Soorten woningisolatie

Gevelisolatie en spouwmuurisolatie

Bij gevelisolatie gaat het om het isoleren van een buitenmuur van je woning in Almelo. Vaak is dit een bakstenen muur, maar soms gaat het om kunststof of hout. In het geval een spouwmuur is isoleren zonder meer het makkelijkste. Een spouwmuur is een buitenmuur die bestaat uit twee losstaande muren, met daartussen vaak een holle ruimte van zo`n zeven tot negen centimeter. Dit is een veel toegepaste bouwtechniek in Nederland omdat het vochtwerend is. Het nadeel is, dat het een slechte isolerende werking heeft. Bij spouwmuurisolatie worden kleine gaatjes in de buitenmuur geboord (in de voegen), om vervolgens isolatiemateriaal naar binnen te spuiten.

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie brengt men een isolerende laag aan, tegen de onderkant van de vloer. Zo wordt de koude kruipruimte, afgesneden van de vloer, en kan deze minder snel koud worden. Het gaat hierbij om een gespoten laag isolatie. Door het materiaal in lagen aan te brengen, kunnen wij alle naden, gaten en kieren, goed afsluiten. Op deze wijze ontstaan geen koudebruggen.

woningisolatie Almelo bodemisolatie

kruipruimte isolatie

Heb je altijd koude voeten in huis? Is het vaak vochtig en heb je soms last van schimmels? Dan is het zeker aan te raden om je kruipruimte eens goed te laten isoleren. Zeker bij huizen met een hoog grondwaterniveau komt het vaak voor dat vocht zich optrekt en vervolgens in de woonkamer of keuken beland, met alle vervelende gevolgen van dien. Kruipruimte isolatie of bodemisolatie gebeurt altijd door een specialist. Isocoat Isolatie is zo’n specialist, die ook in Almelo actief is.

Dakisolatie

De meeste warmte in huis gaat verloren via het dak. Om deze te isoleren kunt u kiezen voor twee opties: dakisolatie aan de binnenzijde of de buitenzijde. Ook een plat dak kan vaak makkelijk worden geïsoleerd. Bijvoorbeeld door speciale isolerende dakbedekking aan te brengen. Voor meer informatie over alle vormen van isolatie in je huis in Almelo kun je uiteraard bij ons terecht. Een dak isoleren wij aan de binnenkant met purschuim, HFO-schuim of Icynene. Alle drie gespoten polyurethaanproducten.

woningisolatie Almelo materialen

Welke isolatiematerialen gebruikt Isocoat Isolatie?

Er zijn meerdere soorten isolatiematerialen die elk weer geschikt zijn voor een bepaald type isolatie;

Purschuim

Alom bekend is pur of purschuim wat een veel wordt gebruikt om gaten te dichten maar ook om luchtdichte lagen aan te brengen ter isolatie van muren, daken en vloeren. Het voordeel is de hoge isolatiewaarde maar de duurzaamheid van pur is minder. Niet dat het niet lang mee gaat maar het effect op het milieu voor productie en verwerking is groot omdat het met zogenoemde hfk’s wordt gespoten.

Icynene

In tegenstelling tot pur heeft Icynene juist een goede naam wat duurzaamheid betreft en de isolatiewaarde is vergelijkbaar met die van normale purschuim. Icynene bestaat dan ook uit dezelfde grondstoffen maar wordt met behulp van een blaasmiddel op waterbasis op het te isoleren oppervlakte gespoten.

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels van polystyreen worden samen met een bindmiddel in de te isoleren ruimte gespoten waar het een aaneengesloten geheel vormt die waterafstotend is en blijft én niet kan verzakken. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie.

Inblaaswol

Supafil inblaaswol van Knauf® is zijn speciale glaswolvlokken die in een spouw kunnen worden gespoten. De inblaaswol is net als Icynene en pur waterafstotend en is duurzaam.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Almelo. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning in Almelo? Aarzel dan contact niet op  op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen