Woningisolatie Groningen - Isocoat Isolatie
Woningisolatie Groningen

Woningisolatie Groningen

Woningisolatie in Groningen? Het goed isoleren van je woning is heel erg belangrijk. Een goede woningisolatie is zeer belangrijk voor je energierekening bijvoorbeeld. Spouwmuurisolatie is een belangrijk onderdeel hiervan. Laat de spouwmuurisolatie altijd door een professional doen, net als vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte-isolatie.

Kies altijd voor het bedrijf dat dit het beste voor je kan doen! Voor ieder huis is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Zonder goede isolatie ontsnapt de warmte uit het huis en betaal je onnodig te veel voor energie.

Slecht of niet-geïsoleerd woningen in Groningen

Wanneer je huis niet goed is geïsoleerd, kunnen zich allerlei problemen voordoen. Het grootste probleem is wellicht het enorme energieverlies dat optreedt als een woning niet of onvoldoende geïsoleerd is.

Kies je voor goede woningisolatie, dan bespaar je namelijk al snel tot 20 procent op de energiekosten. Een ander probleem dat ontstaat bij het slecht of niet isoleren van je woning in Groningen, is dat het in huis een stuk minder comfortabel en warm is. Huizen zonder afdoende spouwmuurisolatie kampen vaak, zeker als het een oudere woning betreft, met tochtstromen en onnodige kou.


Vochtproblemen en schimmels Groningen


Een slecht geïsoleerd huis kan ook kampen met vochtproblemen, wat schimmelvorming en een slechte luchtkwaliteit veroorzaakt.

En ten slotte is er nog de milieukwestie. Door het extra energieverbruik in woning zonder professionele woningisolatie, wordt het milieu onnodig belast. Nog los van het feit dat je bij verkoop van jouw woning een lager energielabel krijgt, waardoor de woningwaarde daalt. Daarom is kiezen voor het uitvoeren van woning isolatie door een expert een van de verstandigste aanpassingen die je kunt uitvoeren als je een eigen woning hebt.

Vormen van woning-isolatie in Groningen

Dakisolatie

Dakisolatie is waarschijnlijk dé meest toegepaste vorm van isolatie. We weten ondertussen dat warmte stijgt, en dus steeds naar het dak zal toetrekken. Zonder dakisolatie zou deze warmte simpelweg verdwijnen. Enkel voor containerwoningen (aangezien deze meestal niet erg hoog zijn) is deze vorm van isoleren minder belangrijk.

Vloerisolatie

Naast het al bekende warmtevoordeel, draagt vloerisolatie ook bij aan extra comfort in je woning, want koude voeten behoren tot het verleden.

Muurisolatie

Isocoat-Isolatie werkt met verschillende vormen van muurisolatie, maar het meest brengen wij spouwmuurisolatie aan. Maar ook behandelen we wanden en muren in magazijnen, boten en zelfs containers, waar we dan het isolatiemateriaal (Icynene) op spuiten.

Woon je in een rijtjeshuis? Dan kan je de kosten van je muurisolatie behoorlijk drukken aangezien de gemeenschappelijke zijmuren het warmteverlies sowieso al aanzienlijk beperken. Niettemin is het wel aan te raden om de muren aan de voor- en achterkant van je woning goed te isoleren.

Bodemisolatie

Bodemisolatie wordt vooral gebruikt voor kruipruimtes, denk maar aan een wijnkelder bijvoorbeeld. Bodemisolatie heeft naast de warmte- en vocht gerelateerde voordelen ook nog andere, zeer interessante pluspunten. Bodemisolatie verhelpt vieze geuren en voorkomt overlast van ongedierte zoals slakken en muggen en rottende vloerbalken.

Welke isolatiematerialen bestaan er zoal en worden gebruikt in Groningen?

  • Icynene: een vrij nieuw, thermisch isolatieschuim, waarvan wij in Nederland de exclusieve verdeler zijn. Icynene wordt gekenmerkt door enorme uitzetting en daarom verkiezen wij dit materiaal voor zowel dak-, muur- als vloerisolatie.
  • Purschuim: bekend om zijn topkwaliteit en wordt voornamelijk ingeschakeld voor muurisolatie.
  • HR++ Isolatiekorrels: staan dan weer bekend om hun vochtwerend effect. Ook dit materiaal wordt voornamelijk tussen de muren ingespoten.

Wie voert de woningisolatie in Groningen uit?

Woningisolatie kan door veel bedrijven worden gedaan. Het is van cruciaal belang dat je voor een goed bedrijf kiest. Dit hoeft niet per se duurder te zijn en zorgt er wel voor dat het karwei goed wordt gedaan. Voor woningisolatie in Groningen ben je bij Isocoat-Isolatie aan het juiste adres. Kies altijd voor de beste vakmensen om dit karwei te laten doen.

Wat kan Isocoat voor jouw woning in Groningen betekenen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Groningen. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Groningen? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen