Nr. #1 Woningisolatie in Sneek | Isolatiespecialist Isocoat

Woningisolatie in Sneek

Ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in Sneek? Isocoat-Isolatie is dan wel niet gevestigd in Sneek maar wij verzorgen (na-) isolaties van woningen, winkelpanden en nog veel meer in heel Nederland, dus ook in Sneek (Friesland). Voor ons is afstand geen probleem. Of het nu gaat om een vrijstaande woning, een rijtjeshuis, containerwoning, stal of zelfs een boot; wij isoleren alles.

woningisolatie Sneek rotting

Woningisolatie voorkomt problemen voor jouw woning in Sneek

Eén van de problemen die je kunt voorkomen of verhelpen is een slecht leefklimaat in huis. Door slechte isolatie van de woning of het geheel ontbreken daarvan kan vochtige muren doen ontstaan; er ontstaan vochtige plekken waar schimmels verzot op zijn. Deze schimmel zijn zeer ongezonde voor jou en jouw gezinsleden. Ze zijn vaak de oorzaak van chronische luchtwegaandoeningen als astma. Goede woningisolatie en de bijbehorende ventilatie voorkomt gezondheidsklachten en zorgt voor een beter leefklimaat in huis. Verder zijn er de volgende problemen die je kunt voorkomen of verhelpen:

Wat zijn de isolatievormen worden het meest gebruikt voor woningen in Sneek?

Er zijn meerdere isolatievormen voor een woning:

Dakisolatie

Veel van de warmte in een woning gaat verloren via het dak omdat het één van de grootste oppervlakten is van de woning. Een dak kan meestal op eenvoudige wijze worden geïsoleerd door aan de binnenkant een isolerende laag aan te brengen tegen het dakbeschot.

Meer over dakisolatie.

Vloerisolatie

Een koude vloer is, net als het dak, vaak een groot probleem: altijd koude voeten en een koude trek over de vloer. Een goede isolerende laag tegen de onderkant van de vloer verhelpt het probleem, verhoogt het woongenot én brengt de stookkosten omlaag.

Meer over vloerisolatie.

Bodemisolatie

Bodemisolatie van de kruipruimte wordt gebruikt om opstijgend vocht uit de bodem tegen te gaan. Is een isolatielaag tegen de vloer niet mogelijk of niet voldoende dan is een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte mogelijk.

Meer over bodemisolatie.

Spouwmuurisolatie

Het werd pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw verplicht, isolatie aan te brengen in een spouwmuur. Een spouw kan heel goed achteraf worden gevuld met een isolatiemiddel waardoor koude muren tot het verleden behoren.

Meer over spouwmuurisolatie.

woningisolatie borger materiaal

Welke isolatiematerialen zijn gebruikelijk voor huizen in Sneek?

Er zijn meerdere soorten isolatiematerialen die elk weer geschikt zijn voor een bepaald type isolatie;

Purschuim

Pur is algemeen bekend als purschuim en men gebruikt het veelvuldig om gaten te dichten of als isolatielaag tegen een wand of muur. Pur heeft een hoge isolatiewaarde maar de duurzaamheid is minder. Niet dat het niet lang mee gaat maar het effect op het milieu voor productie en verwerking is groot omdat het met zogenoemde hfk’s wordt gespoten.

Icynene

Icynene heeft in tegenstelling tot pur juist een goede naam wat duurzaamheid betreft en de isolatiewaarde is vergelijkbaar met die van normale purschuim. Icynene bestaat dan ook uit dezelfde grondstoffen maar wordt met behulp van een blaasmiddel op waterbasis op het te isoleren oppervlakte gespoten.

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels van polystyreen worden samen met een bindmiddel in de te isoleren ruimte gespoten waar het een aaneengesloten geheel vormt die waterafstotend is en blijft én niet kan verzakken. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie.

Inblaaswol

Supafil inblaaswol van Knauf® is zijn speciale glaswolvlokken die in een spouw kunnen worden gespoten. De inblaaswol is net als Icynene en pur waterafstotend en is duurzaam.

Wat kan Isocoat verzorgen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Sneek. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Vraag naar de mogelijkheden voor jouw huis in Sneek

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning in Sneek? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in Sneek? Isocoat-Isolatie isoleert woningen, stallen en nog veel meer in heel Friesland.

Offerte isolatie

Coatings

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor coatings: