Nr. #1 Woningisolatie in Franeker | Isolatiespecialist Isocoat
Woningisolatie Franeker: voordelen, mogelijkheden & tips

Woningisolatie Franeker: voordelen, mogelijkheden & tips

Wil je jouw woning in Franeker ook gaan verduurzamen en, als het even kan, energieneutraal maken? Dan is kiezen voor een of meer vormen van woningisolatie een perfecte manier om dit te realiseren. Maar ook als je niet voor een volledig energieneutraal huis gaat, is woningisolatie belangrijk. Een niet of onvoldoende geïsoleerde woning in Friesland leidt namelijk tot de nodige problemen.

Welke problemen zijn dit? en wat zijn de voordelen van jouw huis in Franker van isolatie te voorzien? En uit welke soorten isolatie kun je als particulier kiezen? De antwoorden op deze en meer vragen lees je in dit artikel!

Problemen als een woning in Franeker niet goed geïsoleerd wordt

Wanneer je huis in Franeker niet goed is geïsoleerd, kunnen zich allerlei problemen voordoen. Het grootste probleem is wellicht het enorme energieverlies dat optreedt als een woning niet of onvoldoende geïsoleerd is. Kies je voor goede woningisolatie Franeker, dan bespaar je namelijk al snel tot 20 procent op de energienota. De warmte wordt een stuk beter vastgehouden, waardoor je jaarlijks honderden euro's kunt besparen.

Een tweede probleem dat ontstaat bij het slecht of niet isoleren van je woning in Franeker, is dat het in huis een stuk minder comfortabel en warm is. Huizen zonder afdoende spouwmuurisolatie kampen vaak, zeker als het een oudere woning betreft, met tochtstromen en onnodige kou.

In de derde plaats kan een slecht geïsoleerd huis leiden tot vochtproblemen, wat schimmelvorming en een slechte luchtkwaliteit veroorzaakt. Isolatiemateriaal moet voldoende kunnen ademen.

En ten slotte is er nog de milieukwestie. Door het extra energieverbruik in woning zonder professionele woningisolatie, wordt het milieu onnodig belast. Nog los van het feit dat je bij verkoop van jouw woning een lager energielabel krijgt, waardoor de woningwaarde daalt.

Daarom is kiezen voor het uitvoeren van woning isolatie door een expert een van de verstandigste aanpassingen die je kunt uitvoeren als je een eigen woning hebt. Maar welke soorten isolatie zijn er eigenlijk?

Isocoat-bus Franeker

De verschillende mogelijkheden voor woningisolatie in Franeker

Wie zijn huis in Franeker wil isoleren, heeft veel keuze aan soorten isolatiemethoden. De belangrijkste vormen van isoleren van huizen zijn:

  • Spouwmuurisolatie - Kiezen voor spouwmuurisolatie is een prima investering. Hierbij worden er isolatiekorrels of PUR in de spouwmuren aangebracht. Fijn is dat je honderden euro's per jaar gaat besparen, omdat de kachel één of twee graden lager gezet kan worden. Verder kun je vaak ook een gemeentelijke subsidie krijgen voor deze en onderstaande energievriendelijke maatregelen.
  • Dakisolatie - Dakisolatie is na spouwmuurisolatie de meest rendabele vorm van huisisolatie. Binnen zo'n 6 tot 7 jaar heb je het investeringsbedrag van deze maatregel weer terugverdiend. Dakisolatie is met name efficiënt, omdat ongeveer een derde van alle energie het huis via het dak verlaat. Het isoleren van het dak kan vanaf de binnenzijde worden gedaan, door isolatieplaten aan te brengen, maar ook van buitenaf.
  • Vloerisolatie - Comfortabel en rendabel is verder vloerisolatie. Vloerisolatie maakt het binnenklimaat een stuk prettiger. De vloer voelt warmer aan en de warmte in huis wordt beter verspreid. Via vloerisolatie kunnen honderden euro's per jaar bespaard worden.

isolatiemateriaal Franeker

De meest gebruikte isolatiematerialen in Franeker

Er worden voor isolatie tal van materialen en grondstoffen gebruikt, die elk hun eigen prijs, voordelen en nadelen hebben. De bekendste materialen die ingezet worden zijn:

Laat je over de keuze voor het materiaal goed voorlichten door een isolatie-expert, zodat je de voor jou beste isolatie-oplossing kunt realiseren qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer informatie over woningisolatie in Franeker? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het efficiënt isoleren van jouw woning in Friesland? Neem dan nu contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring in de isolatiebranche en kunnen je een voordelige oplossing op maat bieden. Wil je direct een offerte aanvragen? Dat kan!

Offerte isolatie

Gerelateerde artikelen:

Reactie plaatsen