Nr. #1 Woningisolatie in Drachten | Isolatiespecialist Isocoat

Woningisolatie Drachten

Heb je een woning in Drachten (Friesland) die je binnenkort wilt laten isoleren? Dan is het handig om dat niet zelf te doen, maar op zoek te gaan naar een goede vakman. Het isoleren van een spouwmuur, dak of vloer is namelijk een klus waar de nodige expertise voor nodig is. Bijvoorbeeld bij het bepalen van het juiste soort isolatiemateriaal en de juiste techniek om de isolatie aan te brengen.

Verder bepaalt de mate van expertise ook het rendement op je investering. Een zorgvuldig uitgevoerde woningisolatie aan je dak dicht meestal alle kieren en gaten veel beter af, dan als je het zelf probeert. Uiteindelijk verdien je een dergelijke investering snel terug door middel van de bespaarde energiekosten.

Diverse vormen van isolatie voor woningen in Drachten

Je kunt kiezen voor diverse vormen van isolatie voor jouw woning. Denk aan:

Vloerisolatie

Veel mensen die kiezen voor woningisolatie beginnen met de vloer. Niet alleen de benedenvloer, van bijvoorbeeld de woonkamer of keuken is belangrijk, maar juist ook de bovenvloeren kunnen veel energiebesparing opleveren bij een goede isolatie. Warme lucht stijgt namelijk op. Door de tussenvloeren in huis te isoleren, hou je de warmte beter vast.

Bij vloerisolatie kun je een verdeling maken tussen isolatie onder de vloer, vaak is dat de kruipruimte, of in de bovenvloer. Hierbij wordt meestal gekozen voor een techniek waarbij eerst een ondertapijt wordt gelegd. De eigenlijke vloer wordt daaroverheen gebouwd, met tussen de twee lagen een kleine holle ruimte van een paar centimeter. Deze wordt vervolgens opgevuld met het isolatiemateriaal. Woningisolatie Drachten

Kruipruimte isolatie

Onder de vloer is het ook mogelijk om te isoleren. Kruipruimte isolatie is vaak handig op het moment dat je veel last hebt van optrekkend vocht en schimmels op de muren. Zeker als je een woning in Drachten hebt met een hoog grondwaterniveau. Door te isoleren zul je merken dat de vloer niet alleen warmer aanvoelt, maar ook een stuk droger is.

Isolatie muren Drachten

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van een gevel, of buitenmuur wordt tegenwoordig vrijwel standaard gedaan bij alle nieuwbouwhuizen. Bij veel oudere panden is dit echter niet het geval. Gevelisolatie bij veel oudere huizen wordt gedaan door het opvullen van de zogenaamde spouwmuren. Dit zijn twee buitenmuren, met daar tussenin een loze ruimte van tussen de zeven en negen centimeter breed. Dit is meestal zo gebouwd om vocht tegen te houden. Isoleren doet dit echter niet of nauwelijks. Spouwmuurisolatie gebeurt door kleine gaatjes te boren in de voegen, waardoor je van buitenaf isolatiemateriaal kunt inbrengen om de spouw op te vullen.

Spouwmuurisolatie Drachten (Friesland)

Dakisolatie

Het isoleren van het dak is wellicht de belangrijkste en meest efficiënte mogelijkheid om je energierekening omlaag te brengen. Hier gaat namelijk de meeste warmte verloren. Dakisolatie gebeurt onder meer door het isoleren van de onderlaag van je dak. Bijvoorbeeld door dak iets te verlagen en in de holle ruimte isolatie aan te brengen.

Ook bovenop kan het echter, door een isolatielaag onder de dakpannen aan te brengen. Bij platte daken is isolatie zeker ook mogelijk. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolerende dakbedekking. Ben je op zoek naar nog meer informatie over het isoleren van je woning in Drachten? Neem dan snel contact met ons op en we helpen je graag verder. 

Waarom je woning in Drachten isoleren?

Als je je woning laat isoleren, levert je dat diverse voordelen op:

  • Je verhoogt je wooncomfort. Je huis wordt een stuk behaaglijker: warmer in de winter en koeler in de zomer
  • Je gaat flink besparen op je energiekosten, je woning laten isoleren is dus een investering voor de lange termijn
  • Je gaat vochtproblemen tegen
  • Je draagt een steentje bij aan een beter milieu
  • Je huis krijgt een beter energielabel en wordt meer waard, wat zeker bij verkoop van pas komt...

Coatings

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor coatings:

Isocoat Isolatie, actief in Drachten

Je weet nu wat wij je te bieden hebben. Nu zijn we benieuwd naar jouw wensen! Wil je jouw woning op-en-top laten optimaliseren? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een uitstekende uitvoering! Bovendien werken wij snel. Meestal kost isolatiewerk slechts één dagdeel. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Bel dan vandaag nog naar 085-4011783. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@isocoat-isolatie.nl of het contactformulier op onze website invullen.

Offerte isolatie

Reactie plaatsen