Nr. #1 Woningisolatie in Oosterwolde | Isolatiespecialist Isocoat
woningisolatie Oosterwolde

Woningisolatie in Oosterwolde

Wil je jouw woning in Oosterwolde ook gaan verduurzamen en misschien zelfs energieneutraal maken? Kies dan voor een of meerdere vormen van woningisolatie om dit te realiseren. Maar ook als je niet voor een volledig energieneutraal huis gaat, is woningisolatie belangrijk. Een niet of onvoldoende geïsoleerde woning in Friesland leidt namelijk tot de nodige problemen.

Problemen van niet geïsoleerde huizen in Oosterwolde

Wanneer je huis in Friesland niet goed is geïsoleerd, kunnen zich allerlei problemen voordoen. Het grootste probleem is wellicht het enorme energieverlies dat optreedt als een woning niet of onvoldoende geïsoleerd is.  Je bespaart namelijk al snel tot 20 procent op de energierekening wanneer je kiest voor goede woning isolatie. Omdat je de warmte veel beter kunt vasthouden, bespaar je jaarlijks mogelijk honderden euro’s.

Een ander probleem dat ontstaat bij het slecht of niet isoleren van je woning in Oosterwolde, is een minder woongenot. Huizen zonder afdoende spouwmuurisolatie kampen vaak met tochtstromen en onnodige kou, zeker als het een oudere woning betreft. Daarnaast kunnen vochtproblemen ontstaan met de bijbehorende schimmelvorming. Dat kan een slechte luchtkwaliteit tot gevolg hebben en vervelende aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaken.

energiekosten woningisolatie Oosterwolde

Ten slotte is er nog de milieukwestie. Door het extra energieverbruik in woning zonder professionele woningisolatie, wordt het milieu onnodig belast. Los van het feit dat je bij verkoop van jouw woning een lager energielabel krijgt, waardoor de woningwaarde daalt. Daarom is kiezen voor het uitvoeren van woning isolatie door een expert een van de verstandigste aanpassingen die je kunt uitvoeren als je een eigen woning hebt.

Welke mogelijkheden voor isolatie in Oosterwolde zijn er?

Wie zijn huis in Oosterwolde wil isoleren, heeft veel keuze aan soorten isolatiemethoden. De belangrijkste vormen van isoleren van huizen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

  • Spouwmuurisolatie: Kiezen voor spouwmuurisolatie is een prima investering. Hierbij worden er isolatiekorrels of PUR in de spouwmuren aangebracht. Fijn is dat je honderden euro's per jaar gaat besparen, omdat de kachel één of twee graden lager gezet kan worden. Verder kun je vaak ook een gemeentelijke subsidie krijgen voor deze en onderstaande energievriendelijke maatregelen.
  • Dakisolatie: Dakisolatie is na spouwmuurisolatie de meest rendabele vorm van huisisolatie. Binnen zo'n 6 tot 7 jaar heb je het investeringsbedrag van deze maatregel weer terugverdiend. Dakisolatie is met name efficiënt, omdat ongeveer een derde van alle energie het huis via het dak verlaat. Het isoleren van het dak kan vanaf de binnenzijde worden gedaan, door isolatieplaten aan te brengen, maar ook van buitenaf.
  • Vloerisolatie: Comfortabel en rendabel is verder vloerisolatie. Vloerisolatie maakt het binnenklimaat een stuk prettiger. De vloer voelt warmer aan en de warmte in huis wordt beter verspreid. Via vloerisolatie kunnen honderden euro's per jaar bespaard worden.

e-label woningisolatie Oosterwolde

De belangrijkste isolatiematerialen voor woningen in Oosterwolde

Er worden voor isolatie tal van materialen en grondstoffen gebruikt, die elk hun eigen prijs, voordelen en nadelen hebben. De bekendste materialen die ingezet worden zijn:

Laat je over de keuze voor het materiaal goed voorlichten door een isolatie-expert, zodat je de voor jou beste isolatie-oplossing kunt realiseren qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Oosterwolde. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Coatings

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor coatings:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning in Oosterwolde? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen