Nr. #1 Woningisolatie in Lemmer | Isolatiespecialist Isocoat
woningisolatie in Lemmer

Woningisolatie Lemmer

Op zoek naar een betrouwbaar isolatiebedrijf in Lemmer? Wanneer jouw woning nog geheel niet of niet goed is geïsoleerd, is het belangrijk daar verandering in te brengen. Een goed geïsoleerd huis is beter voor de portemonnee én het milieu. In de winter voorkomt goede isolatie dat er warmte verloren gaan. Het aanbrengen verschilt per type woning en moet zorgvuldig gebeuren. Het is dus een klus die het beste door een professional gedaan kan worden. Wij verzorgen vakkundige woningisolatie in heel Nederland en dus ook in Lemmer. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Geld door schoorsteen LemmerWelke problemen kunnen er ontstaan als je huis in Lemmer niet geïsoleerd is?

Woningisolatie is belangrijk om verschillende redenen. Belangrijke problemen die kunnen ontstaan bij een niet geïsoleerd huis zijn kou en hoge stookkosten. Een huis zonder isolatie zal heel snel warmte kwijt raken, wat het wooncomfort erg beïnvloed. Je raakt vooral warmte kwijt via het dak, ramen, vloeren en muren. Je zal meer kwijt zijn aan stookkosten omdat de verwarming constant aan staat om de temperatuur op peil te houden. Andere problemen dat een niet geïsoleerd huis met zich meebrengt zijn:

  • Vochtigheid en schimmel
  • Meer uitstoot van Co2
  • Geluidsoverlast

Welke mogelijkheden van isolatie voor huizen Lemmer zijn er?

Er bestaan meerdere vormen van isolatie die afhankelijk zijn van het type woning en het type oppervlakte. Een vrijstaande woning, tussenwoning of containerwoning hebben elk een eigen aanpak nodig voor een goede isolatie.

Dakisolatie

Een van de belangrijkste vormen van isolatie is dakisolatie, omdat de kou gemakkelijk door het isolerende dak kan binnendringen. Voor het isoleren van een dak is het gebruikelijk om aan de binnenkant van het dakbeschot een isolerende laag aan te brengen. Hiervoor gebruikt men vaak glaswol, purschuim of Icynene.

Vloerisolatie

Ook via de vloer kan kou de woning binnenkomen, vooral als je een kruipruimte onder het huis hebt. Isolatie van de vloer kan met bijvoorbeeld icynene of purschuim.

Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie vul je de spouw van de buitenmuren, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Hierbij wordt de ruimte tussen de twee muren opgevuld. De isolatie wordt aangebracht via gaten in de muur en een blazer die het materiaal naar binnen spuit.

Bodemisolatie

Als je een kruipruimte onder je huis hebt, kun je de bodem ervan isoleren wanneer het isoleren van de vloer geen optie is omdat bijvoorbeeld de ruimte te gering is. Hiervoor gebruikt men vaak EPS korrels of EPS chips.

Welke isolatiematerialen voor woningen kunnen in Lemmer worden toegepast?

De verschillende materialen voor isolatie hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. We noemen de belangrijkste hier onder.

Glaswol

Glaswol bestaat uit gerecycled glas en gebruikt men voornamelijk voor isolatie van daken. Het is brandveilig en je kunt het goed samendrukken. Door toepassing van bepaalde stoffen houdt het geen vocht vast, zoals vroeger. Glaswol kan in verschillende vormen geleverd worden.

Purschuim

Omdat purschuim heel goed kleine kieren en gaten opvult en geen vocht aantrekt of vasthoudt is het uitermate geschikt voor hellen en platte daken.

Icynene

Icynene lijkt op purschuim, maar wordt met behulp water opgebracht in tegenstelling tot purschuim. Hierdoor is het duurzamer en het is geurloos.

dakisolatie LemmerWat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Lemmer. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Lemmer? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Direct een offerte aanvragen?

Offerte isolatie

Gerelateerde artikelen:

Reactie plaatsen