Nr. #1 isolatiebedrijf in Appelscha & omgeving | Isocoat isolatie
Isolatiebedrijf in Appelscha

Isolatiebedrijf in Appelscha

Op zoek naar een betrouwbaar isolatiebedrijf en woon je in Appelscha? Als je woning nog niet of niet goed is geïsoleerd, is het belangrijk daar verandering in te brengen. Een goed geïsoleerd huis is beter voor de portemonnee én het milieu.

Ook zal er in de winter door een goede isolatie geen warmte verloren gaan. De isolatie verschilt per type woning en moet zorgvuldig gebeuren. Het is dus een klus die het beste door een professional gedaan kan worden. Wij verzorgen vakkundige woningisolatie in heel Nederland en dus ook in Appelscha. Neem voor meer informatie contact met ons op.

schimmel-isolatiebedrijf-appelscha

Welke problemen kunnen er ontstaan als je woning in Appelscha niet geïsoleerd is?

Woningisolatie is belangrijk om verschillende redenen. Belangrijke problemen die kunnen ontstaan bij een niet geïsoleerd huis zijn kou en hoge stookkosten. Een huis zonder isolatie zal heel snel warmte kwijt raken, wat het wooncomfort erg beïnvloed. Het kwijtraken van warmte gebeurt via het dak, ramen, vloeren en muren. Daarnaast zul je veel meer kosten kwijt zijn aan de verwarming, omdat deze constant aan moet slaan om de temperatuur op peil te houden.

Andere problemen dat een niet geïsoleerd huis met zich meebrengt zijn:

  • Vochtigheid en schimmel
  • Meer uitstoot van Co2
  • Geluidsoverlast

Welke vormen van isolatie kunnen er toegepast worden in Appelscha?

Er bestaan meerdere vormen van isolatie die afhankelijk zijn van het type woning en het type oppervlakte. Zo hebben een tussenwoning, een vrijstaande woning, containerwoningen en bedrijfspanden allemaal een andere aanpak nodig, omdat ze een andere bouw hebben.

Dakisolatie

Allereerst is er dakisolatie. Dit is één van de belangrijkste vormen van isolatie, omdat warmte opstijgt en dus gemakkelijk door een niet geïsoleerd dak kan ontsnappen. Een dak isoleren kan op verschillende manieren. Over het algemeen wordt gekozen voor isolatie van de binnenkant van het dak. Dit kan met bijvoorbeeld glaswol. Andere opties zijn Purschuim of Icynene.

Vloerisolatie

Ook via de vloer kan de warmteverlies optreden, vooral als je een kruipruimte onder het huis hebt. Isolatie van de vloer kan met bijvoorbeeld icynene of purschuim.

spouwmuurisolatie-appelscha

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de muren met een spouw, een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, gebeurt via spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de twee muren opgevuld. De isolatie wordt aangebracht via gaten in de muur en een blazer die het materiaal naar binnen spuit.

Muurisolatie

Als je woning geen spouwmuren heeft, is er de mogelijk de binnenmuur of de buitenmuur apart te isoleren. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van gipswanden die voor de binnenmuur worden gezet. De ruimte hiertussen wordt opgevuld. Bij de buitenmuur gaat het vaak om gevelisolatie.

Bodemisolatie

Als je een kruipruimte onder je huis hebt, kun je de bodem ervan isoleren wanneer het isoleren van de vloer geen optie is omdat bijvoorbeeld de ruimte te gering is. Het materiaal dat hierbij wordt gebruikt is vaak EPS korrels of EPS chips.

isolatiematerialen-appelscha

Isolatiematerialen voor huizen in Appelscha?

De verschillende materialen voor isolatie hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Hier onder volgen een aantal van de meest gebruikte materialen.

Glaswol

Dit materiaal is gemaakt van gerecycled glas en wordt vooral gebruikt voor de isolatie van daken. Het materiaal is brandveilig en kan goed samengedrukt worden. Hierdoor kan er geen warmte of vocht doorheen komen. Het materiaal is in verschillende manieren en samenstellingen te verkrijgen.

Purschuim

PUR is een goede keuze voor isolatie, omdat het ruimtes goed opvult en geen vocht aantrekt of vasthoudt. Het wordt vooral gebruikt voor de isolatie van hellende en platte daken.

icynene-isolatiebedrijf-appelscha

Icynene

Dit isolatiemateriaal is vergelijkbaar met purschuim. Dit isolatieschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht en zet vervolgens uit. Het voordeel van dit materiaal is dat het duurzamer is dan normale purschuim, geurloos en ademend.

Cellulose

Dit materiaal bestaat uit gerecycled papier dat tot vlokken is vermalen. Het is een zeer ecologische en duurzame manier van isoleren. Het materiaal neemt voordat het wordt aangebracht wat toegevoegd vocht op waardoor het beter plakt en stoot dat later weer af. Ook is het materiaal brandveilig omdat er boorzouten aan wordt toegevoegd.

Het is belangrijk dat het materiaal op de juiste manier wordt aangebracht. Wij zorgen ervoor dat jouw woning in Flevoland op de juiste manier geïsoleerd wordt, en je op deze manier het meeste profijt haalt uit je investering.

Welke werkzaaheden voert Isocoat voornamelijk uit bij huizen in Appelscha?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Appelscha in de provincie Friesland. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Appelscha? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden. Of vraag direct een offerte aan....

Offerte isolatie

Isolatiebedrijf Friesland

Vloerisolatie Friesland

Reactie plaatsen