Nr. #1 Spouwmuurisolatie in Meppel | Isolatiespecialist Isocoat

Spouwmuurisolatie Meppel

Het isoleren van een spouwmuur van je huis uit Meppel of omgeving is een makkelijke manier om energie te besparen. Gemiddeld duurt het namelijk maar vier jaar om de hele investering terug te verdienen. Bij een gemiddeld rijtjeshuis in Meppel kost spouwmuurisolatie namelijk zo`n 800 euro en bespaar je per jaar rond de 200 euro aan energie. Hoe kan het dat een dergelijke ingreep zo voordelig kan uitpakken?

Wat is een spouwmuur en waarom toepassen voor jouw woning in Meppel?

Om te weten of je een spouwmuur hebt, die nog niet is geïsoleerd, is het belangrijk om na te gaan of je een huis hebt die is gebouwd tussen 1920 en 1976. Dit is namelijk de periode waarin veel niet geïsoleerde spouwmuren zijn gebouwd. Een dergelijke muur is simpelweg een binnenmuur en een buitenmuur waartussen een kleine open ruimte zit van tussen de zeven en negen centimeter breed. Deze ruimte zorgt er voor dat vocht niet zo makkelijk je huis binnen kan komen. Aan de andere kant heeft het niet of nauwelijks effect op de isolatie van je huis. Vandaar dat het slim is om een ervaren vakman op te zoeken om die holle muur te dichten.

Isolatiebedrijf Hoogeveen: spouwmuurisolatie

Techniek spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur wordt meestal gedaan door kleine gaatjes te boren in de voegen van de buitenmuur. Door deze gaatjes heen kan isolatiemateriaal worden binnen gespoten. Door het isoleren van de muur zal je merken dat de warmte in huis veel egaler is verdeeld en beter blijft hangen. Een warmere kamer dus, waarbij de energiekosten flink omlaag gaan.

Voordelen van spouwmuurisolatie voor jouw woning in Meppel

Wij hebben de voordelen van spouwmuurisolatie voor je op een rij gezet:

  • Jouw woning voelt warmer in de winter en koeler tijdens de zomermaanden.
  • Betere geluidsisolatie
  • Minder last van vocht en schimmels
  • Minder stookkosten omdat de temperatuurverdeling in de kamer gelijkmatiger is
  • Je kunt tot wel 30% besparen op de energiefactuur
  • Je hebt mogelijk recht op subsidies

Goede investering van je geld

Het isoleren van je spouwmuur is meer dan alleen een maatregel om je huis op te knappen. Het is ook een buitengewoon verstandige investering. Als je het geld omrekent in rendement, kom je uit op percentage van rond de tien of elf procent. Dit is vele malen hoger dan als je jouw geld belegd in aandelen, of het op een spaarrekening zet. Investeren in je huis heeft bovendien een gunstig effect op de totale waarde van je huis.

Isolatie spouwmuur Meppel (drenthe)

Goed voor het milieu

Behalve voor je energierekening is het isoleren van een spouwmuur ook nog eens goed voor het milieu. Door minder energie te verbruiken, wordt er namelijk minder CO2 uitgestoten. Vandaar ook dat de overheid het isoleren van huizen vaak stimuleert met subsidies of belastingvoordelen.

Actief in heel Meppel

Isocoat Isolatie is actief in de gehele regio Meppel. Wij verzorgen de isolatie van allerlei typen woningen zoals vrijstaande woningen, tussenwoningen en hoekwoningen in Broekhuizen, De Kolk, De Schiphorst, Kolderveen, Kolderveense Bovenboer, Nijeveen, Nijeveense Bovenboer, Rogat.

Meer weten over isolatie in Meppel?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Of op zoek naar advies? Bel dan vandaag nog naar 085-4011783. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@isocoat-isolatie.nl of het contactformulier op onze website invullen.

Offerte isolatie


Reactie plaatsen