Nr. #1 isolatiebedrijf Assen & omgeving | Isolatiespecialist Isocoat

Isolatiebedrijf in Assen

Ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in Assen? Isocoat-Isolatie is dan wel niet gevestigd in Assen maar wij verzorgen (na-) isolaties van woningen, winkelpanden en nog veel meer in heel Nederland, dus ook in Assen. Voor ons is afstand geen probleem.

Of het nu gaat om een vrijstaande woning, een rijtjeshuis, containerwoning, stal of zelfs een boot; wij isoleren alles.

Waarom woningisolatie voor jouw woning in Assen belangrijk is

Woningisolatie voorkomt een aantal problemen en brengt de energiekosten omlaag. Eén van de problemen die je kunt voorkomen of verhelpen is een slecht leefklimaat in huis. Door slechte isolatie van de woning of het geheel ontbreken daarvan kan vochtige muren doen ontstaan; er ontstaan vochtige plekken waar schimmels verzot op zijn.


isolatiebedrijf-in-assen-vochtplekken

Het zijn deze schimmels die zeer ongezond zijn voor de mensen in de woning. Schimmels zijn vaak de oorzaak van chronische luchtwegaandoeningen als bijvoorbeeld astma. Goede isolatie en de bijbehorende ventilatie voorkomt gezondheidsklachten en zorgt voor een beter leefklimaat in huis.

Verder zijn er de volgende problemen die je kunt voorkomen:

  • Hoge energiekosten
  • Waardevermindering woning
  • Tochtproblemen
  • Condensproblemen
  • Laag energielabel
  • Geluidsoverlast

Welke isolaties voert Isocoat Isolatie uit voor woningen in Assen?

Er zijn meerdere isolatievormen voor een woning:

Dakisolatie

isolatiebedrijf-in-assen-dakisolatie


Het dak is vaak één van de grootste oppervlakten van een woning waar de meeste warmte verloren gaat. Een dak kan meestal op eenvoudige wijze worden geïsoleerd door aan de binnenkant een isolerende laag aan te brengen tegen het dakbeschot.

Meer over dakisolatie >>

Vloerisolatie

isolatiebedrijf-in-assen-vloerisolatie


Net als het dak is ook een koude vloer van een woning vaak een probleem; altijd koude voeten of een koude trek over de vloer. Een goede isolerende laag tegen de onderkant van de vloer verhelpt het probleem, verhoogt het woongenot én brengt de stookkosten omlaag.

Meer over vloerisolatie >>

Bodemisolatie

isolatiebedrijf-in-assen-bodemisolatie


Is een isolatielaag tegen de vloer niet mogelijk of niet voldoende dan is een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte mogelijk. Bodemisolatie van de kruipruimte wordt ook gebruikt om opstijgend vocht uit de bodem tegen te gaan.

Meer over bodemisolatie >>

Spouwmuurisolatie

isolatiebedrijf-in-assen-spouwmuurisolatie


Woningen met een spouwmuur hebben niet altijd isolatie in de spouw want dit werd pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw verplicht. Een spouw kan heel goed achteraf worden gevuld met een isolatiemiddel waardoor koude muren tot het verleden behoren.

Meer over spouwmuurisolatie >>

Welke isolatiematerialen worden gebruikt voor woning?

Er zijn meerdere soorten isolatiematerialen die elk weer geschikt zijn voor een bepaald type isolatie;

Purschuim

Alom bekend is pur of purschuim wat een veel wordt gebruikt om gaten te dichten maar ook om luchtdichte lagen aan te brengen ter isolatie van muren, daken en vloeren. Het voordeel is de hoge isolatiewaarde maar de duurzaamheid van pur is minder. Niet dat het niet lang mee gaat maar het effect op het milieu voor productie en verwerking is groot omdat het met zogenoemde hfk’s wordt gespoten.

Icynene

In tegenstelling tot pur heeft Icynene juist een goede naam wat duurzaamheid betreft en de isolatiewaarde is vergelijkbaar met die van normale purschuim. Icynene bestaat dan ook uit dezelfde grondstoffen maar wordt met behulp van een blaasmiddel op waterbasis op het te isoleren oppervlakte gespoten.

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels van polystyreen worden samen met een bindmiddel in de te isoleren ruimte gespoten waar het een aaneengesloten geheel vormt die waterafstotend is en blijft én niet kan verzakken. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie.

Inblaaswol

Supafil inblaaswol van Knauf® is zijn speciale glaswolvlokken die in een spouw kunnen worden gespoten. De inblaaswol is net als Icynene en pur waterafstotend en is duurzaam.

Welke werkzaamheden voert Isocoat Isolatie in Assen uit?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Assen. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Vraag naar de mogelijkheden voor jouw woning in Assen

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning in Assen? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Lees ook:

Reactie plaatsen