Aanbrengen kruipruimte isolatie: hoe doen ze dat?
Aanbrengen kruipruimte isolatie; hoe werkt dat?
4 min. leestijd

Aanbrengen kruipruimte isolatie; hoe werkt dat?

Eenieder die wel eens in de kruipruimte van een woning is geweest, weet dat het daar vochtig en koud kan zijn. Deze kou en het vocht kan invloed hebben op het leefklimaat in de woning.
Het aanbrengen van kruipruimte isolatie kan daar een einde aan maken.

Wat is de kruipruimte?

De kruipruimte is de ruimte tussen de bodem en de onderkant van de begane grondvloer. De hoogte van deze ruimte dient minimaal 500-600 mm te bedragen. Verder moet een kruipruimte goede ventilatie hebben waardoor vochtige lucht altijd afgevoerd wordt.
In de kruipruimte liggen meestal de water- en gasleidingen, riolering en verwarmingsbuizen. Vandaar dat de hoogte van de ruimte ook belangrijk is, zodat hier altijd bij kunt komen. Toch werd in het verleden hier niet echt rekening mee gehouden en zijn er veel woningen met een hele kleine kruipruimte.

aanbrengen kruipruimte isolatie - lage kruipruimteVochtige kruipruimte

Door een veranderende grondwaterstand kan een doorgaans droge kruipruimte plotseling vochtig worden en blijven. Dit merk je pas wanneer je in de kruipruimte zelf komt of het begint te stinken in de kelder of zelfs het hele huis. Het kan ook zijn dat de vloer ineens kouder aanvoelt dan normaal en je meer moet stoken om het warm te krijgen in huis.
Vochtige grond kan inderdaad behoorlijk gaan stinken, vooral wanneer er ook schimmel- en zwamvorming optreedt onder de vloer. Een vochtige kruipruimte kan funest zijn voor houten vloeren.

Vochtige muren

Het vocht uit de kruipruimte kan zich via de muren verspreiden: optrekkend vocht. Het is vaak dit vocht wat de schadelijke schimmelplekken veroorzaakt in de muren. Dat wil je zo snel mogelijk oplossen of voorkomen.

aanbrengen kruipruimte isolatie koude voeten

Koude vloeren en koude voeten

Heb je vaak last van koude voeten omdat de vloer altijd koud aanvoelt? Dan is het tijd om de vloer te isoleren. Maar dat kan alleen als er voldoende ruimte is. Is dat niet het geval, dan kun je de bodem laten bedekken met een isolerende laag. Hiermee los je dan ook meestal het eventuele aanwezige vochtprobleem op.

Voordelen aanbrengen kruipruimte isolatie

  • Een goede kruipruimte of bodemisolatie kan 10 tot 15% warmteverlies tegengaan waarmee je aanzienlijk op de energierekening bespaart.
  • Kruipruimte isolatie zorgt voor een minder koude vloer en koude voeten.
  • Vocht krijgt minder kans zich te verspreiden en schimmelplekken te vormen op muren.
  • Geen koude trek meer door koude vochtige muren.
  • Relatief goedkope oplossing.
  • Meestal mogelijk met subsidie.
  • Het woongenot wordt groter.

Het aanbrengen van kruipruimte isolatie

Isocoat Isolatie gebruikt meestal EPS chips of korrels waarmee we de bodem afdekken. Deze chips of korrels vormen een dikke laag die de bodem afsluit zodat vocht en koude niet meer in de kruipruimte kunnen komen.
Voordat we de isolatie aanbrengen controleren we de kruipruimte op andere mogelijke problemen die je wellicht eerst moet oplossen. Zoals bijvoorbeeld lekkende riolering of scheuren in de fundering.
De chips of korrels worden via een lange slang in de kruipruimte geblazen. De betreffende medewerker in de kruipruimte zorgt ervoor dat de gehele bodem wordt bedekt. Deze werkwijze geeft bijna geen rommel omdat we het isolatiemateriaal rechtstreeks via de slang in de kruipruimte blazen zoals je kunt zien in onderstaande video.

Wat kan Isocoat Isolatie voor je doen?

Wanneer je een offerte aanvraagt:

  • Binnen 48 uur ontvang je van ons een prijsopgave op maat
  • We kunnen met jouw doorberekenen binnen hoeveelheid tijd jij de investering op bodemisolatie terugverdiend
  • Voor kruipruimte isolatie hoeft niet het hele huis verbouwd te worden. Binnen dag is jouw woning geïsoleerd zonder extreme overlast
  • Er is geen sprake van blijvende schade aan je woning. Dit werken wij keurig weg
  • Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in ons vak.

Ga naar Bodem- en kruipruimte isolatieOfferte isolatie

Gerelateerde informatie

Reactie plaatsen