Woning meer waard door woningisolatie? - Isocoat Isolatie
Stijgende woningwaarde door woningisolatie?
2 min. leestijd

Stijgende woningwaarde door woningisolatie?

De woningwaarde stijgt door woningisolatie! Deze stelling gebruikt elk woning-isoleerbedrijf en gaat er ook prat op. Maar is het ook zo?

Wat is de huidige woningwaarde?

De waarde van een woning hangt af van een aantal factoren waarvan enkele een vast gegeven zijn zoals locatie en ligging. Verder ben je afhankelijk van de vraag en het aanbod van woningen in jouw omgeving. We weten allemaal dat de prijzen van woningen al jaren stijgen en door de krapte op de woningmarkt steeds hoger worden: het gevolg van een grote vraag en een klein aanbod.

Het kan zijn dat jouw woning op dit moment best wat op kan brengen, maar je moet waarschijnlijk ook weer een woning kopen. Ga je voor een kleinere en goedkopere woning, dan kan dit gunstig voor je uitpakken. Wil je groter gaan wonen of op een gewilde locatie, hou dan rekening met dezelfde hoge prijzen, waardoor je eigenlijk niet zoveel wint tenzij je geluk hebt.

woningwaarde vraag-aanbod

Factoren waar je wel invloed op hebt

Terwijl je geen invloed hebt op de locatie en ligging van de woning of de vraag en het aanbod van woningen, kun je toch veel doen om de waarde te verhogen of een woning sneller doen verkopen. Een goed onderhouden woning met een dito uitstraling zal sneller verkocht zijn dan een huis wat minder goed onderhouden is en er haveloos uitziet
Je moet er echter rekening mee houden dat je (bijna) nooit de investering van woningverbetering terug zult verdienen bij de verkoop van een woning. Dat kan alleen wanneer je een ‘goedkope’ woning koopt en deze snel en goedkoop kunt verbouwen en/of opknappen, waarna je de woning direct weer verkoopt.
Eigenlijk moet je ervan uitgaan dat je zelf ook nog profijt wilt hebben van een verbetering als een nieuwe badkamer, keuken of aanbouw. Het is tenslotte wel een blijvende waarde die je hebt toegevoegd aan de woning. Hetzelfde geldt voor het isoleren van een woning.

woningwaarde woningisolatie

Woningisolatie loont altijd

Vooral oudere woningen, van meer dan 25 jaar oud, zijn vaak minder goed geïsoleerd en daar kun je winst behalen door een relatief kleine investering te doen. De investering verdien je namelijk in een paar jaar terug en niet bij een directe verkoop. Wanneer je een woning goed en vakkundig laat isoleren, zul je minder energiekosten hebben, meer woongenot en uiteindelijk bij verkoop een hoger energielabel.
En vergeet de subsidie niet die je kunt aanvragen, waardoor de investering alleen maar lager wordt.
Heb je al een goed geïsoleerde woning, dan kun je hier niet veel meer aan verbeteren. Wellicht dat je de waarde van de woning wel kunt verhogen door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of een andere duurzamere verwarming te installeren.

Conclusie

Een woning is wel degelijk meer waard wanneer deze goed geïsoleerd is en daardoor een hoog energielabel heeft. Een onderzoek door onderzoeksbureau Calcasa in 2018 liet zien dat de prijs van een woning gemiddeld 2% steeg bij elke hogere stap op het energielabel.

Vragen?

Heb je nog vragen met betrekking tot de waarde van jouw woning voor en na het isoleren, laat dan een reactie achter onder deze blog of neem contact op met ons. Wil je een offerte aanvragen voor het isoleren van jouw woning, doe dat dan nu.Offerte isolatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wij hebben nog een aantal interessante artikelen voor je klaarstaan:

Reactie plaatsen