Vochtproblemen in huis: zo voorkom je vochtproblemen!
4 tips om vochtproblemen tegen te gaan
1 min. leestijd

4 tips om vochtproblemen tegen te gaan

Heb je je wel eens afgevraagd waar al dat vocht in je huis vandaan komt? Te veel vocht in huis is schadelijk voor jouw gezondheid en kan schade aan de woning toebrengen. Denk maar eens aan schimmelgroei en de onaangename geuren die dit probleem met zich meebrengt. Wij geven in deze blog 4 simpele tips om vochtproblemen tegen te gaan.

Tip 1: Zorg voor goede ventilatie

Ben jij iemand die graag in huis vertoeft met de ramen potdicht? Dat is niet erg bevorderlijk voor het binnenklimaat. Het is belangrijk om goed te ventileren. En met ventileren bedoelen we niet even de ramen op een kiertje zetten, maar ervoor zorgen dat er 24 uur per dag frisse lucht naar binnen kan komen. Houdt ventilatieroosters schoon en zorg voor een goede doorstroom van frisse lucht.

Tip 2: Zet de ramen open in vochtige ruimten

Heb je een kamer waar je de was laat drogen? Dit zorgt voor meer vochtproductie in huis. Zorg ervoor dat je de ramen in vochtige ruimten open zet of zet het ventilatiesysteem op de hoogste stand (ook tijdens en na het douchen).

Tip 3: Zet de thermostaat niet lager dan 15 graden

Blijft jouw woning vochtig ondanks goede ventilatie? Dan kan het betekenen dat je stookt op een te lage temperatuur. Het vocht kan dan niet helemaal verdampen. De verwarming hoger zetten is dan de juiste oplossing.

Tip 4: Kies  voor bodemisolatie

Een vochtige kruipruimte (met of zonder waterstand) veroorzaakt vaak een te hoge luchtvochtigheid. De kruipruimte is vaak de grote boosdoener als het gaat om schimmel, hoge stookkosten en een ongezond binnenhuisklimaat. Met behulp van de juiste isolatie zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid zich niet ophoopt onder jouw woning. Op die manier krijg je een droger en warmer huis wat je ook direct merkt aan de energierekening. In dit artikel lees je meer over de kosten van bodemisolatie en de voordelen van het isoleren van de kruipruimte.

Met deze tips maakt je jouw huis een stuk comfortabeler. Naar aanleiding van dit blogbericht een vraag of opmerking? Stuur ze via ons contactformulier.

Reactie plaatsen