5 redenen om je plafond direct te isoleren: Isocoat Isolatie
5 redenen waarom plafond isoleren de moeite waard is!
1 min. leestijd

5 redenen waarom plafond isoleren de moeite waard is!

Nog nooit gedacht aan het isoleren van het plafond? Wij geven je 5 redenen waarom plafond isoleren zeker de moeite waard is! Daarnaast geven we je een aantal handige tips van onze ervaren professionals.

1. Een plafond isoleren is relatief eenvoudig

Het plaatsen van plafond isolatie bij een houten verdiepingsvloer is relatief eenvoudig, mits je zelf een echte doe-het-zelver bent. In alle andere gevallen schakel je Isocoat in. Het aanbrengen van inblaasisolatie gaat zeer gemakkelijk.

Tussen elke balkenlaag word er globaal om de meter een gat geboord. De holle tussenruimte word hierbij volledig vol geblazen met een inblaasmachine. Het materiaal wat je hiervoor kan gebruiken is speciale cellulose of glaswol. Als de gaten eenmaal gevuld zijn, dan worden deze afgedicht met speciale kurken. En klaar is het!

2. Een plafond isoleren is relatief goedkoop

De kosten zijn relatief laag in vergelijking met spouwmuurisolatie of dakisolatie. Het rendement zal dus hoger liggen in verhouding met de kosten. Om na te gaan welke investering hiervoor nodig zal zijn neem je contact op met Isocoat Isolatie.

3. Lekker warm de winter door

Verdiepingsvloeren van hout zijn vaak niet geïsoleerd. Door een niet geïsoleerd plafond gaat veel warmte verloren, want warme lucht stijgt op. Dankzij zoldervloerisolatie verlies je minder warmte en je zult minder last hebben van schimmel en vocht.

4. Een geïsoleerd plafond helpt met het koel houden van je huis!

Ook in de zomer pluk je de vruchten van plafond isolatie. Dankzij een goed geïsoleerd plafond houdt je de warmte van buiten ook daadwerkelijk buiten.

5. Is de zolder geen woonruimte?

Dan is het wellicht niet nodig om de hele zolder te isoleren. In dat geval isoleer je alleen het plafond tussen de bovenverdieping en de zolder.

Tip: deze manier van isoleren werkt ook zeer goed als geluidsisolatie!

Voor meer informatie over geluidsisolatie bekijk geluidswerende isolatie

Meer weten?

Heb je vragen over plafond- of dakisolatie neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Reactie plaatsen