Perfecte spouwmuurisolatie aanbrengen?
arrow_drop_up arrow_drop_down

Perfecte spouwmuurisolatie

Bijna iedere woning heeft wel een wand of vertrek waarin het moeilijk blijkt om de ruimte warm te houden. Vaak gaat het om een ruimte met een spouwmuur. Een spouwmuur is een ruimte van zo’n 5 tot 6 centimeter tussen een binnen- en een buitenmuur. Deze ruimte kan worden geïsoleerd om warmte binnenshuis te houden. Goede spouwmuurisolatie is een klus voor een vakman. Wij kiezen niet alleen het juiste isolatiemateriaal voor jouw woning, maar brengen de spouwmuur isolatie ook op een doeltreffende en snelle manier aan, zonder ongemak.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Het laten aanbrengen van spouwmuur isolatie kent meerdere voordelen. Uiteraard is het belangrijk om de woning op een contante temperatuur te houden. Kilte en vocht kunnen de muren immers aantasten in de vorm van schimmels, met name als er niet voldoende ventilatie is. Goede isolatie van de spouw geeft je een besparing van zo’n 30% op jouw stookkosten.

Dat is nogal wat, zeker met de continu stijgende gasprijzen van tegenwoordig. Met de juiste isolatie houdt je de kou buiten en blijft de warmte binnen. Na het aanbrengen van de isolatie merk je vrijwel direct dat de warmte binnenshuis niet meer vervliegt. Spouwmuur isolatie verdient zichzelf binnen slechts 3 tot 5 jaar volledig terug. Dit maakt deze vorm van isoleren een investering waar u lang van profiteert.

Spouwmuur isolatie, hoe werkt het?

Na een inspectie van de buitenwand op beschadigingen, gaatjes en scheurtjes, wordt de buitenwand op zwakke punten gedicht. Tevens wordt er een patroon van boorgaten in de spouwmuur aangebracht. Na het aanbrengen van deze boorgaten kan de spouwmuur worden gevuld met een van de soorten isolatiemateriaal die wij gebruiken. Hiervoor kiezen wij uit pur schuim of isolatieparels.

Schimmel- en vochtwerend

Beide soorten materiaal ademen, zijn goed bestand tegen vocht en zijn schimmelwerend. Tevens hebben beide materialen de goede eigenschap dat zij na het aanbrengen niet verzakken in de wand. Zo blijft de spouwmuur isolatie op iedere hoogte van de muur doeltreffend werken.

Werkt direct

Na het vullen van de spouw worden de boorgaten gedicht met specie die overeenkomt met die in jouw wand. Hierdoor ontstaat er geen kleurverschil. Na het dichten zorgen wij er uiteraard voor de dat werkruimte schoon en netjes wordt achtergelaten. De isolatie is geurvrij en werkt direct na het aanbrengen, dus je begint direct met besparen!

Contact

Wij informeren je graag over de voordelen en mogelijkheden van isolatiemateriaal voor jouw woning. Neem nu vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe voordelig en doeltreffend goede spouwmuur isolatie is!

Reactie plaatsen