Vochtige kruipruimte: kruipruimte isolatie als oplossing
Dé oplossing tegen een vochtige kruipruimte!
1 min. leestijd

Dé oplossing tegen een vochtige kruipruimte!

Last van een vochtige kruipruimte? Ook met een relatief kleine investering kun je afrekenen met vochtproblemen. Wat je daarvoor moet doen? Door simpelweg de kruipruimte van je woning te isoleren. Een vochtige kruipruimte (met of zonder waterstand) veroorzaakt een te hoge luchtvochtigheid. De kruipruimte is vaak de grote boosdoener als het gaat om schimmel, hoge stookkosten en een ongezond binnenhuisklimaat.

De voordelen van kruipruimte isolatie op een rijtje:

  • Een droger huis is sneller warm te krijgen. Dat merk je direct aan de energierekening.
  • Kruipruimte isolatie voorkomt aantasting van balken, vloeren en leidingen. Het is de investering dus dubbel en dwars waard!
  • De kosten voor kruipruimte isolatie zijn relatief laag.
  • Wist je dat kruipruimte isolatie in aanmerking kan komen voor subsidie? Vaak is dit mogelijk in combinatie met andere isolatie maatregelen.

Geeft het isoleren van de kruipruimte veel overlast?

Nee, mits je het laat doen door een vakkundig bedrijf. Isocoat zorgt ervoor dat je weinig overlast zult ervaren tijdens het isoleren van de kruipruimte. Het isoleren is vaak binnen een halve dag klaar afhankelijk van het type woning en type isolatie. De kruipruimte blijft toegankelijk en leidingen blijven bereikbaar.

Wat zijn (ongeveer) de kosten voor het isoleren van de kruipruimte?

De kosten worden vanzelfsprekend bepaald door het aantal m2 en het gekozen isolatiemateriaal. Daarbij hangt het ook af van de specifieke vochtproblemen in de kruipruimte. Meestal worden kosten te hoog ingeschat, maar als je uit gaat van een tussenwoning zit heb je de kruipruimte al geïsoleerd voor € 800,- tot € 900,-. Een 2-onder-1 kap zal je ongeveer € 1.100,- tot € 1.300,- kosten.

Gerelateerde informatie

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Freerk Faber
Door

Freerk Faber

op 01 Nov 2019

Geïnteresseerd in pur isolatie kruipruimte. Kollumerzwaag Friesland

Reactie plaatsen