kosten isolatie
Wat zijn de kosten van isolatie?
1 min. leestijd

Wat zijn de kosten van isolatie?

Er zijn van die momenten waarop energiebedrijven met prijsverlagingen stunten. Helaas is dat veelal van korte duur, want de prijs van aardolie en aardgas blijft maar stijgen en dus zullen de energieprijzen dat doen wat ze al heel lang doen, namelijk omhoog gaan.

Wat kost isolatie?

Dat hangt natuurlijk af van jouw wensen en van de staat waarin jouw woning zich bevindt. Betreft het een ouder huis en is er al iets aan isolatie gedaan? Heeft jouw huis dubbele beglazing of een spouwmuur? Dit alles is belangrijk om mee te starten. De kosten van isolatie worden namelijk bepaald door een aantal omstandigheden, zoals

 1. hoeveel is het budget dat je wilt inzetten?
 2. waar wilt je isoleren?
 3. wat levert het meeste rendement op?
 4. hoe snel kunnen de kosten terugverdiend worden?
 5. ga je zelf aan de slag of laat je het werk grotendeels uitvoeren?

Zelf doen

Er zijn een aantal klussen die je makkelijk zelf kunt uitvoeren, zoals het aanbrengen van isolatie achter de verwarmingselementen. Dit is qua kosten een lage investering met een goed rendement.
Alle andere stappen vereisen een goed werkplan en overleg. Om meer hierover aan de weet te komen, kunt je op de website www.isocoat-isolatie.nl kijken. Hier vindt je heel wat aan informatie over de verschillende wijzen waarop je jouw huis kunt laten isoleren.

Wat moet eerst?

Er zijn stappen bij een isolatie programma. Op die manier krijgt je ook zicht op kosten en terugverdientijd.

 1. Het dak geeft de meeste warmte af aan de buitenlucht
 2. Daarna volgt de kelder of kruipruimte
 3. Op de derde plaats staat enkel glas
 4. Dan de kieren en niet goed sluitende deuren
 5. Op de volgende plek de muren
 6. En tot slot een slechte ventilatie.

Kosten besparen

Kosten maken betekent meteen kosten besparen, met name wanneer je de moeilijke klussen door de vakman laat uitvoeren, zoals het plaatsen van dubbele beglazing of het opvullen van spouwmuren of het plaatsen van buitenmuur isolatie. Bij isocoat-isolatie krijgt je garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Maar om mee te beginnen een goed advies, waardoor je direct de beste besparing kunt realiseren.

Het loont om bij het aanbrengen van isolatie iets meer kosten te maken, want goed isoleren betekent op den duur veel comfort, winter en zomer. Het betekent geen omkijken naar en -vooral niet te vergeten- een hoog rendement. Dus ook een snelle terugverdientijd.

Rick
Door

Rick

op 04 Nov 2018

Jammer dat er geen prijsindicatie wordt gegeven ,had ik wel fijn gevonden om goed te kunnen voor bereiden.

Reactie plaatsen