Isoleren: goed voor milieu en portomonnee
Isoleren, goed voor milieu en portomonnee
2 min. leestijd

Isoleren, goed voor milieu en portomonnee

Energiebesparing staat volop in de belangstelling en zelfs de regering heeft een Energie en klimaat beleid. Dit beleid is vastgelegd in het Energieakkoord voor duurzame groei en streeft naar een gemiddelde energiebesparing van 1,5% per jaar. Met het isoleren van jouw woning, kunt je hieraan meehelpen. Het isoleren van de spouwmuren levert al snel een besparing van meer dan 20% op de stookkosten op en het isoleren van de vloer doet daar nog eens ruim 10% bovenop. Isoleren is dus ook goed voor jouw portemonnee. Wilt je meer weten? Neem eens geheel vrijblijvend contact op met de adviseurs van Isocoat, zij kunnen je vakbekwaam inlichten.

Er zijn verschillende soorten van isolatie met ieder hun specifieke voordelen, maar in het algemeen kan gezegd worden dat isoleren van een woning het wooncomfort verhoogt. Dit komt voornamelijk doordat het huis door de isolatie langer op temperatuur blijft.
Isolatie vakkundig aangebracht, zorgt ervoor dat eventuele vochtproblemen tot het verleden behoren.

Een bijkomend voordeel van warmte isolatie is, dat het ook geluiddempend werkt en je dus minder geluidoverlast zult hebben.
De portemonnee moet natuurlijk niet vergeten worden. Een investering in isolatie betaald zich in een aantal jaar terug, waarna de volgende jaren pure winst voor je opleveren.

Het isoleren van jouw woning doet je slechts een maal. Isolatie gaat een leven lang mee en dus moet het vakkundig worden aangebracht. De specialisten van Isocoat hebben een jarenlange ervaring en kunnen je deskundig inlichten over de verschillende mogelijkheden van het isoleren van jouw huis. Zij kunnen, indien gewenst, de situatie van jouw woning bekijken en je een gericht advies geven.

Soms is het bijvoorbeeld gewenst dat de muren eerst in goede staat worden gebracht alvorens met de isolatie te beginnen. Hierdoor worden latere vochtproblemen voorkomen. Met speciale camera’s kan bijvoorbeeld bekeken worden of de spouw schoon is, zodat er geen koudebruggen ontstaan na het isoleren van de muur. Zo zijn er tal van zaken welke onze specialisten in beschouwing nemen om je een goed advies te kunnen geven.

Of je nu de vloer, kruipruimte of spouwmuren laat isoleren, het is altijd een investering die zich terugverdient en die je na de terugverdienperiode de volle winst geeft. Maar dan moet het wel vakkundig zijn aangebracht, want anders is de kans groot dat je naderhand grote herstelkosten voor de kiezen krijgt. Het aanbrengen van isolatie is werk voor specialisten en die specialisten kun je vinden bij Isocoat. Onze adviseurs kunnen het je allemaal op begrijpelijke manier uitleggen.

Reactie plaatsen