Vloerisolatie: geld besparen op je stookkosten (10-15%)
Investeren in vloerisolatie
1 min. leestijd

Investeren in vloerisolatie

Wist je dat met vloerisolatie 10 tot 15% op de stookkosten kunt besparen? Dat kan je dus aardig wat geld opleveren. Behalve dat het gunstig is voor jouw portemonnee, stijgt de waarde van jouw woning ook als deze goed geïsoleerd is. Het leefklimaat binnenshuis verbetert aanzienlijk als het huis goed geïsoleerd is. Koude voeten en optrekkend vocht behoren tot het verleden.

Wat is vloerisolatie precies?

Bij vloerisolatie wordt onder de vloer een isolatiemateriaal aangebracht. Optrekkende kou vanuit de kruipruimte dringt hierdoor niet meer tot de vloer door. Door isolatie van de vloer, stijgt de temperatuur van de vloer gemiddeld met 2 tot 4 graden, waardoor jouw vloer een veel behaaglijker en comfortabeler aanvoelt. Vooral spelende kinderen zullen hier voordeel bij hebben.

Wanneer je al vloerverwarming hebt, kan na het isoleren van de vloer de besparing besparing op jouw stookkosten oplopen tot 20%, dus een extra reden om eens over vloerisolatie na te denken.
Om de vloerisolatie te kunnen aanbrengen, is er een kruipruimte nodig.

De voordelen van vloerisolatie

  • Doordat je geen optrekkende kou meer voelt, zal de vloer behaaglijker aanvoelen.
  • Je zult geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
  • De warmte wordt beter verdeeld door het hele huis.
  • Het hele huis blijft langer op temperatuur en zal daardoor behaaglijker en comfortabeler aanvoelen.
  • Door het voorkomen van warmte verlies, zullen jouw stookkosten aanmerkelijk minder zijn.

Laat je vakkundig voorlichten

De aanschaf van vloerisolatie is geen kleinigheidje. Isolatie is voor het leven, dus het is aan te raden je te laten voorlichten door de erkende vakman. De specialisten van Isocoat hebben een jaren lange ervaring en kunnen je vakkundig adviseren. Zij kunnen beoordelen of vloerisolatie voor jouw situatie de juiste oplossing is, of dat kruipruimte isolatie misschien beter geschikt is. Ook voor de keuze van het, voor jouw situatie, best geschikte isolatiemateriaal en isolatiemethode kunnen onze adviseurs je van dienst zijn. Indien gewenst of nodig, komen wij bij jou thuis de situatie bekijken, zodat een correct advies uitgebracht kan worden.

Isoleren is investeren

Ofschoon het isoleren van uw woning het wooncomfort zal verhogen, is het aanbrengen van isolatie aan jouw woning ook een investering in jouw woning. Een goed geïsoleerde woning is op de huizenmarkt immers meer waard. Het isoleren van de vloeren wordt gemiddeld over een periode van 7 tot 10 jaar terugverdiend. De jaren daarna is de winst voor jou!

Subsidies beschikbaar?

Informeer bij gemeente en provincie of er subsidies beschikbaar zijn voor de isolatie van jouw woning. Sommige lokale overheden hebben hier nog een ‘potje’ voor beschikbaar.

Offerte opvragen

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Ook kun je direct een offerte opvragen.

Reactie plaatsen