Spouwmuurisolatie: tips en adviezen (alles op een rijtje)
arrow_drop_up arrow_drop_down
Informatie over spouwmuurisolatie

Informatie over spouwmuurisolatie

De spouwmuur van een woning bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met daar tussen een ruimte van rond de 5 centimeter. De spouw (de tussenruimte) kan ongemerkt veel kou in de woning toelaten waardoor verwarmingskosten hoog kunnen oplopen. Het is dan ook verstandig om een spouwmuur goed te laten isoleren door een vakman.

Het voordeel van spouwmuurisolatie

Het vullen van de spouwmuur met professioneel isolatiemateriaal kent vele voordelen. De koude lucht van buitenaf komt na het isoleren niet meer makkelijk binnen. Na spouwmuurisolatie merkt men dan ook vaak dat de verwarming lager gezet kan worden en de woning voelt niet meer kil aan. Na het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie bespaart men gemiddeld zo’n 30% op de stookkosten ten aanzien van de stookrekening voor de isolatie van de woning.

Met andere woorden; met een goede isolatie van de spouwmuur wordt altijd blijvend voordeel behaald. Tevens brengt deze vorm van isolatie een waardevermeerdering van de woning met zich mee, zeker in verband met de naderende energielabels voor woningen. Vaak is de investering van het isoleren binnen zo’n 3 jaar terug verdient.

Spouwmuurisolatie met het beste materiaal

Wij werken alleen met de beste materialen bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Dat houdt in dat wij de spouwmuur vullen met polystyreen isolatieparels die met een speciale lijm op hun plaats in de muur blijven. Hierdoor zakt het isolatiemateriaal niet naar beneden in de spouwmuur en blijft iedere plek in de muur gegarandeerd optimaal geïsoleerd. De parels vormen een luchtdichte plaat in de spouw en zijn snel aan te brengen. Hierdoor kunnen wij met dit materiaal een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Isolatiematerialen

De muur blijft ademen omdat de parels waterdamp doorlatend werken. De Hr++ isolatieparels zijn goed bestand tegen aantasting door vocht waardoor er geen rot of schimmelvorming ontstaat. Het materiaal is tevens geurvrij waardoor er geen overlast ontstaat tijdens of na het isolatieproces.

Purschuim

Tevens werken wij bij spouwmuurisolatie met zogeheten Polyurethaanschuim, een 2-componenten schuim. Ook dit materiaal kan niet verzakken in de spouw waardoor het een veelvuldig gebruikt materiaal is bij woningisolatie. Dit materiaal wordt bij spouwmuurisolatie zowel in de open-cellige als in de gesloten-cellige uitvoering gebruikt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden wat betreft de materiaalkeuze voor een goede spouwmuurisolatie voor uw woning.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Wij maken bij het aanbrengen van spouwisolatie gebruik van een mobiele installatie. In eerste instantie wordt er een patroon van boorgaten aangebracht waarna alle naden en kieren aan de buitenzijde van de woning worden afgedicht.

Hierna starten wij met het aanbrengen van de hr++ isolatieparels of het polyurethaan. Uiteraard wordt vervolgens de gevel weer volledig gedicht met de juiste kleur specie. Neemt u gerust contact op met vragen, ons professionele team informeert u graag verder.

Reactie plaatsen