Energielabel & Isolatie Woning: Isocoat Isolatie
Energielabel en isolatie woning
3 min. leestijd

Energielabel en isolatie woning

Een energielabel is een keurmerk waarmee kopers of huurders van een woning meteen kunnen zien of de woning zuinig is of niet. Dergelijke informatie is belangrijk bij aankoop: een zuinige woning zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort en een lagere CO2-uitstoot. Kortom, beter voor het milieu én de inwoners.

Het kenmerkende label geeft de zuinigheid van een woning weer op een schaal met verschillende klassen. De groene klassen – of klassen A – staan voor heel zuinig, terwijl de rode klassen – G klassen – aantonen dat de woning allesbehalve zuinig is. Hierbij wordt altijd een vergelijking gemaakt met soortgelijke huizen.

Energielabel woningen

Van een voorlopig naar een definitief label

Iedere woning heeft een energielabel. Dt is eigenlijk een inschatting van de zuinigheid van de woning op basis van het type woning, de oppervlakte, het bouwjaar, enzovoort. Dit voorlopige label kan echter veranderd worden als je bijvoorbeeld nieuwe isolatie heeft laten plaatsen of zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Deze factoren hebben immers een grote invloed op de ‘waarde’ van het label wanneer je een definitief label aanvraagt.

Controle van de gegevens van het label

De gegevens waar jouw label op gebaseerd is worden op afstand gecontroleerd door een deskundige – een energieadviseur, bouwtechnicus of makelaar – en als die worden goedgekeurd krijg je per e-mail een energielabel van de Rijksoverheid. De registratie van dit definitieve label gebeurt automatisch zodra de gegevens zijn goedgekeurd, en vindt – afhankelijk van de controleur – snel plaats.

Wil je weten welke verbetering mogelijk zijn voor jouw woning dan kun je jouw woning laten checken op de site van verbeteruwhuis.nl.

Het definitief label aanvragen bij verkoop van uw huis

Bij verkoop van uw huis ben je verplicht de koper te informeren over het energielabel van jouw woning: anders bestaat de kans dat je een boete krijgt. De aanvraag van een label kost in vergelijking slechts enkele euro’s, en dient te gebeuren op www.energielabelvoorwoningen.nl

Kenmerken van een energiezuinige woning

Een woning die energiezuinig is, is meestal uitgerust met een aantal specifieke zaken die tot die zuinigheid bijdragen. Denk daarbij maar een dubbel glas, diverse vormen van isolatie en zonnepanelen. Deze elementen staan altijd op het energielabel aangeduid.

Energielabel woningisolatie

Energielabel woning en isolatie woning

De eenvoudigste manier om de woning energiezuinig te maken is door een goede isolatie te plaatsen. Hoewel de meeste woningen tegenwoordig zijn geïsoleerd, ontbreekt dit bij veel oude huizen. Enkele voorbeelden van mogelijke isolatie zijn:

Dergelijke isolaties zorgen voor een beduidende verlaging van het energieverbruik.

De voordelen van een energielabel woning en isolatie woning

Een goed geïsoleerde woning brengt echter nog meer voordelen met zich mee dan gewoon energiebesparing. Zo is het aangenamer wonen en wordt gemakkelijker een hoger niveau van comfort bereikt. Daarbij zorgt het voor een lagere energierekening (minder stookkosten) en brengt het een verminderde CO2-uitstoot met zich mee. Tenslotte zal de waarde van de woning stijgen, en aangezien de meeste mensen op zoek zijn naar een woning die goed geïsoleerd is – en bespaart – zal bij verkoop de verkooptijd korter zijn.

Naast bovengenoemde voordelen voorkom je vervelende problemen als schimmel in huis, zwarte plekken aan muren of koude tocht en koude lucht in huis.

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie

Design Beton Nederland
Door

Design Beton Nederland

op 09 Mar 2017

Bedankt voor de informatie, ik ben bezig met een plan voor een klant te schrijven en kan dit goed gebruiken. voor de uitvoering zal ik jullie onthouden! Ton - DBN

Reactie plaatsen