Spouwmuurisolatie en energiekosten: bespaar geld!
3 cruciale stappen om je energiekosten direct te verlagen
1 min. leestijd

3 cruciale stappen om je energiekosten direct te verlagen

Last van koude muren, tocht en onnodig hoge maandlasten? Dan ben je eigenaar van een woning met slechte spouwmuurisolatie. Met deze 3 stappen zit je er binnen no time weer warmpjes bij.

Stap 1: Laat je huidige spouwmuur inspecteren.

Weet jij wat er achter jouw muur zit? Laat de spouwmuur inspecteren door een echte vakman. Oude verzakte spouwmuur-isolatiematerialen kunnen erg slecht zijn voor je woning.

Voorheen werden spouwmuren o.a. geïsoleerd met losse materialen. Denk aan sterk verouderde typen steenwol, glaswol of Uf schuim. Deze isolatiematerialen kunnen na verloop van tijd flink in volume afnemen en daardoor inzakken.

De kans is behoorlijk groot dat het isolatie materiaal zich onderin de spouw ophoopt. De opgehoopte isolatiemassa vormt een vocht- en koudebrug van buiten naar binnen, wat de stookkosten nog verder opdrijft. Daarnaast kan het voorkomen dat er schimmelplekken ontstaan.

Sspouwmuurisolatie verwijderen

Helemaal nog geen spouwmuur isolatie? Een luchtspouw isoleert niet goed. De lucht in een spouw staat nooit “stil”, er is altijd een luchtstroming waardoor warmte wordt afgegeven.

Daarnaast is het zo dat het warme binnenspouwblad warmte afstraalt naar het koude buitenspouwblad. Deze warmtestraling gaat dwars door die luchtlaag heen en vormt ca 80% van de totale warmteoverdracht.

spouwmuurisolatie-verwijderen

Stap 2 Kies voor kwalitatieve spouwmuur isolatie

Bij Isocoat kun je kiezen uit 3 soorten isolatie:

  • Hr++ isolatiekorrels
    De hr++ isolatieparel worden tijdens het inblazen voorzien worden van een speciale lijm, daardoor kan dit product niet ‘nazakken’. Na enkele uren vormen de parels een plaat in de spouw. Daarnaast zorgt dit product ervoor dat er geen vocht doorgelaten wordt. Dankzij de veilige en goede verwerking heeft dit product de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Purschuim
    Polyurethaanschuim (pur) is een 2-componenten hardschuim en biedt vele voordelen. Het is naadloos, dus geen kieren die tocht veroorzaken. Daarnaast is purschuim ongevoelig voor vocht, schimmels, rot en zuren. Purschuim heeft de hoogste isolatiewaarde en een zeer lange levensduur.
  • Supafil Inblaaswol
    Isoleren met Knauf Supafil inblaaswol biedt je een goede oplossing voor spouwmuren, vliesgevels, scheidingswanden, plafonds, hellende daken en houtskeletbouw. Deze Glaswol is aantoonbaar duurzaam. Glaswol bespaart over zijn gehele levensduur meer dan 500x de energie die nodig is om de producten te produceren. Daarnaast verbetert glaswol de algehele duurzaamheid van het gebouw waarin het wordt toegepast.

spouwmuurisolatie
Isocoat aan de slag met het isoleren van de spouwmuur

Stap 3: Laat jouw spouwmuur isoleren door echte vakmensen!

Echte vakmensen vergeten geen spouwmuur afscheiders en gebruiken gedegen apparatuur. Laat je adviseren door experts.

Reactie plaatsen