Hoeveel energie kan ik besparen? (4 handige isolatietools)
Hoeveel energie kan ik besparen? 4 handige isolatietools.
1 min. leestijd

Hoeveel energie kan ik besparen? 4 handige isolatietools.

Een energie zuinig huis. Dat willen we toch allemaal? Maar moet ik nu kiezen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie of juist gaan voor dakisolatie? En hoeveel levert mij dit als huiseigenaar eigenlijk op? Met behulp van deze 4 handige isolatietools krijg je een beter beeld van diverse soorten isolatie en de bijbehorende besparing op jaarbasis. Op basis van die informatie kun je een weloverwogen keuze maken.

Is mijn woning geschikt  voor spouwmuurisolatie?

In de meeste gevallen beslaan de muren van een huis het meeste oppervlak. Spouwmuurisolatie is erg populair, omdat dit van alle soorten isolatie het hoogste rendement heeft. Bovendien zijn de kosten voor spouwmuurisolatie snel terugverdiend.

Met behulp van een aantal vragen gesteld door Milieu Centraal kun je er snel achter komen of jouw woning geschikt is voor spouwmuur isolatie. Gebruik dan deze tool:

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Vloerisolatie en bodemisolatie

Woningen met vloerisolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Daarnaast zul je merken dat jouw huis minder tocht, gelijkmatiger warm is, en dat je geen last meer hebt van vocht vanuit de kruipruimte. Hieronder een handige tool die je een beter beeld geeft van de verschillende mogelijkheden.

Hoe kan ik de vloer van mijn huis isoleren?

Dakisolatie

Door je dak goed te isoleren, bespaar je per jaar ongeveer 450 euro aan stookkosten. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en beter voor het milieu. Hoe kun dan het beste jouw dak isoleren? Bekijk het met behulp van de onderstaande tool van Milieu Centraal.

Hoe kan ik mijn dak het beste isoleren?

Hoeveel kan energie kan ik besparen?

Wil je weten hoeveel je op jaarbasis kunt besparen? Met behulp van deze isolatietest krijg je een indicatie van de verwachte jaarlijkse energiebesparing.

Doe de isolatietest

N.B. : De uitkomsten van de bovenstaande tools zijn indicatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Heb je vragen over spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie of dakisolatie neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op het nummer: 085-4011783

Reactie plaatsen