Dakpannen coating? De oplossing bij alg- en mosvorming op het dak.
Dakpannen coating, iets voor mij?
1 min. leestijd

Dakpannen coating, iets voor mij?

Dakpannen coating, wat is dat en waarom zou ik hiervoor kiezen? Ben je een huiseigenaar en wil je jouw woning verkopen voor een aantrekkelijke prijs, maar lijkt het uiterlijk van het dak niets goeds te doen voor de woning? Of denk je aan het aanschaffen van nieuwe dakpannen, maar zijn de panlatten niet verrot? Kies dan voor dakpannen coating!

Waarom kiezen voor nieuwe dakpannen en weken in de troep zitten als het veel efficiënter én goedkoper kan? Met dakpannen coating verven we jouw dakpannen met een speciale verf in elke gewenste kleur met een isolatielaag.

Wist je dat woningen met versleten betonpannen zich erg goed lenen voor dakpannen coating?

Last van mos- en algvorming op dakpannen

Last van mos en algvorming op en rond de dakpannen? Grote kans dat jouw woning gebouwd is voor 1980. In deze tijd werd er veel gebruik gemaakt van betonpannen. Een betonpan is een dakpan gemaakt van beton en vrij ‘open‘ van structuur (grote poriën). Hierdoor is het makkelijker voor microscopisch kleine algen en mossen om zich in de dakpan te nestelen. Als de kap van de woning op het noorden gericht staat kan ook dat de reden zijn voor algenvorming.

Algen en mos zijn over het algemeen goed te verwijderen. Echter, bij het verwijderen van deze algen/mossen verdwijnt vaak de kleur van de dakpan en dat is natuurlijk erg jammer. Met dakpannen coating van Isocoat voorkom je de innesteling van mossen en algen dankzij de gladde en speciale coating.

dakcoating

Goedkoper en sneller!

Ontdek je regelmatig een zanderige laag in de dakgoot? Dit is de oorspronkelijke kleurlaag, dat aan het weg slijten is. De dakpannen coating van Isocoat stopt dit slijtage proces. In veel gevallen hebben dakpannen een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar, hierna is de coatinglaag van de dakpannen versleten. Dit kan leiden tot vochtindringing, het vormen van mos, algen en schimmels, maar ook tot vorstschade. Door je dak te laten coaten door Isocoat kun je tot maar liefst 75% van de kosten van een nieuw dak besparen.

Voordelen van dakpannen coating

  • Goedkoper dan nieuwe dakpannen
  • Sneller dan nieuwe dakpannen
  • Is water en vuil afstotend
  • Beschermt het dakbeschot
  • Voorkomt kapot vriezen van dakpannen
  • Verhoogt de waarde van de woning

Waarom een dakcoating van Isocoat?

Waarom je jouw dakcoating laat aanbrengen door Isocoat?

  • Onze dakcoating is een 100% zuivere acrylaat (absoluut weerbestendig),  UV-bestendig en luchtdoorlatend.
  • Lange levensduur en 5 jaar garantie.
  • In vele kleuren en glansvarianten krijgen
  • Algen en mossen krijgen geen kans om te hechten

Gerelateerde informatie

Vragen?

Heb je nog meer vragen? Neem direct contact met ons op.

Dakdienst Nederland
Door

Dakdienst Nederland

op 08 Nov 2016

Beste Stefan, als ik het goed begrijp hebben jullie bij de foto in de blog de dakpannen niet vervangen maar de coating aangebracht? Zorgt dit dan gelijk voor deze kleur of zijn er ook andere kleuren mogelijk? Ben benieuwd! Groet Freek

Stefan
Door

Stefan

op 12 Nov 2016

Beste Freek,Dat klopt. Het dak is eerst gereinigd en met anti alg behandeld en hierna in 2 lagen gecoat. Dat zorgt voor deze kleur. Maar dit is in vele kleuren mogelijk.Gegroet, Stefan

Vincent
Door

Vincent

op 16 Aug 2018

Ben zelf ook een hele dag per jaar bezig met het schoonmaken van mijn dakpannen. Wellicht is het ook wel iets voor mijn huis, om mijn dakpannen te laten coaten. Dit bespaart mij dan een hoop tijd. Ook ziet het er mooi uit vind ik!

Reactie plaatsen