Dakisolatie: laat jouw dak professioneel isoleren
Isolatie voor jouw dak
1 min. leestijd

Isolatie voor jouw dak

Ongeïsoleerde daken zijn er zo goed als niet meer. Toch zijn de isolatiematerialen van zo’n 30 jaar geleden achterhaald en ook de meeste nieuwbouwwoningen kunnen wel wat extra dak isolatie gebruiken. Een goed thermisch geïsoleerd dak zal je per jaar een energiebesparing tot 30% opleveren. Dak isolatie hoeft in principe niet dik te zijn het gaat om de isolatiewaarde die bereikt wordt. Thermoreflecterende foliën bijvoorbeeld zijn maar enkele millimeters dun maar isoleren net zo goed als een gemiddeld 18 centimeters dikke laag minerale wol.

Waarom dakisolatie aanbrengen

Buiten dat we minder warmte verliezen wordt ons huis meer waard. Een energiezuinig huis verkoopt beter en hoe hoger de klasse op het energielabel, hoe makkelijker je jouw huis kwijtraakt. Door het dak te isoleren creëren we er meteen een kamer bij en hoe meer kamers een huis telt hoe hoger de marktwaarde. Met een goede dakisolatie brengt je tevens jouw wooncomfort flink omhoog. In de winter zal het hele huis aangenamer aanvoelen en in de zomer zal jouw zolder beduidend koeler zijn. Daarnaast heeft je minder last van geluidshinder van buitenaf. Mits een dak isolatie goed is aangebracht, daarom raden wij van Isocoat altijd aan dit niet zelf te doen, vindt er geen condensvorming meer plaats en blijft de lucht vrij van ongezonde schimmel- en/of zwamsporen.

Niet zo maar jouw dak isoleren

Het is een goed idee om jouw dak isolatie eens goed onder handen te nemen. Voorkom echter dat de warmte die eerst door het dak kon ontsnappen zich nu een weg langs koelere muren en ramen gaat zoeken en daar condensvorming veroorzaakt. Raadpleeg, vooraleer je besluit dak isolatie aan te brengen, eerst een isolatiedeskundige. Wij van Isocoat isoleren geen enkele ruimte, muur of dak zonder vooraf een gedegen omgevingsonderzoek uit te voeren.

Kies bewust de dak isolatie

Wanneer een dak isolatie op een goede manier aangebracht is kan deze de verdere levensduur van het gebouw mee. Afhankelijk van of het dak plat of hellend is adviseren wij van Isocoat je welk isolatiemateriaal het beste is. Daarnaast is belangrijk dat je van te voren weet wat je met de ruimte wilt gaan doen, natte cel, slaapkamer of opslag. Tot slot is ook het materiaal van de nieuwe dak isolatie afhankelijk van het feit of eventuele oude dak isolatie wel of niet behouden blijft.

Reactie plaatsen