4 tips om jouw kosten voor woningisolatie inzichtelijker te maken!
Kosten woningisolatie inzichtelijk maken (4 handige tips)
1 min. leestijd

Kosten woningisolatie inzichtelijk maken (4 handige tips)

Wil je weten hoeveel het ongeveer kost om jouw huis te isoleren? Lees dan snel verder! Met behulp van deze 4 tips maak je de kosten voor jouw type woningisolatie inzichtelijk.

1. Meet het aantal vierkante meter van de muren

Door het aantal vierkante meter te berekenen kun je gerichte vragen stellen jouw isolatie expert. Trek van het totaal aantal vierkante meter de raam oppervlakte er van af en voilà: Je weet nu precies hoeveel vierkant meter geïsoleerd moet worden.

Tip: Houd ook rekening met circa 50 centimeter muur onder de grond.

Punt in de gevel?

Maak een vierkant van de gevel (alleen van het schuine gedeelte), bereken het aantal vierkante meters en deel dat door twee. Op deze manier kun je makkelijk de vierkante meters van punt gevels berekenen.

2. Bereken de diepte van de spouw

De diepte van de spouw is een belangrijk onderdeel om de kosten nog beter in kaart te brengen. Meestal kun je dit gemakkelijk meten door de dikte vanaf de binnenmuur tot en met de buitenmuur te meten. Dit kan via bestaande ventilatiegaten.

3. Hoe zit het met de buren?

Als je buren hebt is het handig om te weten of het huis geïsoleerd is. Zo ja? Vraag gelijk even of er spouw muur afscheiders tussen de woningen geïnstalleerd zijn.

4. Kies de gewenste spouwmuur isolatie

Last but not least: Kies de gewenste spouwmuurisolatie.

Gerelateerde informatie

Vragen

Heb je nog vragen? Stel ze gerust of neem contact met ons op.

Reactie plaatsen